Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Voleco-dames vellen koploper HLB Van Daal

Sport 1.016 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Het damesteam van Voleco blijft door een 3-1 zege op koploper Van Daal/DS 3 in de race voor promotie naar de derde divisie.

In sporthal De Drie Maenen toonden de Ouderkerkse volleybalsters karakter. Na een stroeve eerste set sloeg de formatie van trainer/coach William Hazenbroek alsnog overtuigend toe. De setstanden waren 20-25, 25-21, 25-17 en 25-15. Dansend en hossend werd dit fraaie resultaat gevierd.

De kraker trok veel toeschouwers, die hartstochtelijk meeleefden met het team. Wellicht stonden de 'jonkies' in het begin enigszins onder druk, want het lukte de thuisclub niet om de tegenstander te temmen. De servicedruk van de opponent was groter en bovendien maakten de Brabantse volleybalsters verdedigend weinig fouten.

"Wij hadden even tijd nodig om in ons ritme te komen. Zo'n taaie tegenstander krijg je niet zomaar onder controle", stelde Hazenbroek na afloop. "Je zag dat onze kracht en lengte uiteindelijk de doorslag gaven."

Hazenbroek doelde met name op de inbreng van Louise Bijlsma en Elles Dambrink, die aan het net nauwelijks te stoppen waren. De beide 14-jarige beloften, die al bij de districtstraining van de NeVoBo zijn toegelaten, brachten HLB Van Daal vaak tot wanhoop.

Ze deden het uiteraard niet alleen. Het hele team stookte het vuur flink op. Onder aanvoering van spelverdeelster Sanne Geneugelijk werd met veel flair naar de gaten in de defensie van Van Daal gezocht. Ook blokkerend kreeg Voleco steeds meer grip op de aanvallen van de tegenstander.

De koploper scoorde niet meer en raakte in paniek. Dat leidde tot een vlot verloop van de derde en vierde set. Met drie punten zak is de eerste plaats nu binnen handbereik.

Overige uitslagen
City Lens Krimpen was niet opgewassen tegen Maatwerkers/VCN. De fiere koploper was in Capelle aan den IJssel te sterk voor de mannen van trainer/coach Wim Bruijn: 4-0.

De Krimpenaren gaven in sporthal Oostgaarde de zege zeker niet cadeau, maar kwamen in elke set een paar punten tekort: 25-17, 25-21, 25-22 en 25-23. VC Krimpen staat op de tiende plaats in de eerste divisie B. Het damesteam van VC Krimpen won in de eerste klasse met 2-3 van VCN 5. Het werd een ware slijtageslag, die met 22-24 in de vijfde set in het voordeel van de zwoegende Krimpense brigade werd beslist.

Het damesteam van Eetcafé 't Centrum/Thor behaalde een nuttige overwinning op hekkensluiter Hands Up: 1-3. In Berlicum verloren de Bergambachtse volleybalsters weliswaar de eerste set met 25-17, maar daarna volgde prima herstel met 20-25, 20-25 en 14-25.

Deze zege was hard nodig. Thor staat op de tiende plaats in 2D met een geringe voorsprong op concurrent VC Volt.

De heren van Thor lukte het niet om lijstaanvoerder Inter Rijswijk 3 beentje te lichten. Het werd een heuse thriller in sportcentrum De Waard. Het duurde enige tijd voordat de Bergambachtse spelers en hun trouwe supporters richting de bar konden. Dat gebeurde pas na 28-26, 22-25, 23-25, 25-23 en 7-15.

In dezelfde promotieklasse C ging Dosko met 2-3 onderuit tegen VCS. Het was een evenwichtig treffen, waarin de tegenstander over de sterkste zenuwen beschikte. De Dosko-dames gaven het goede voorbeeld door Waterlanders uit Nieuwkoop met 3-2 te verslaan. Daar zag het na de abominabele eerste set (10-25) niet naar uit, maar het Stolkse team herpakte zich.

Het herenteam van Voleco kan degradatie uit de derde divisie nauwelijks meer ontlopen. In eigen huis gingen de Ouderkerkse volleyballers met 1-3 onderuit tegen hekkensluiter Spirit. De onthutsende nederlaag gaf het dolende team van coach René Geneugelijk een stevige mentale tik.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden