• Sarah van Wijk staat 19 april in de finale van de schoonheidsverkiezing Miss Beauty Zuid-Holland.
• Sarah van Wijk staat 19 april in de finale van de schoonheidsverkiezing Miss Beauty Zuid-Holland. Foto: aangeleverd

Gouderakse Sarah in finale missverkiezing

Algemeen 1.676 keer gelezen

GOUDERAK • Sarah van Wijk hoopt op 14 april de finale te winnen van de schoonheidsverkiezing Miss Beauty Zuid-Holland.

De 18-jarige schone uit Gouderak was één van de achttien meiden die overbleef na een castingdag in Worldhotel Wings bij Rotterdam The Hague Airport. Aan die verkiezing deden maar liefst 150 kandidaten mee. "Ik had het totaal niet zien aankomen", vertelt ze. "Veel van die meiden hadden al de nodige ervaring. Ik niet."

Sarah schreef zich in oktober vorig jaar in voor de schoonheidsverkiezing. Dit op advies van haar vriendinnen. Die weten van Sarah's ambitie om als model aan de slag te gaan, "maar met mijn 1.73 meter ben ik gewoon te klein. Bij een missverkiezing is de richtlijn 1.70 meter. Dus ik kon me aanmelden. Ik dacht: Waarom niet? En nu sta ik in de finale! Mijn deelname heeft dus goed uitgepakt."

Hakken
Speciaal voor de eindstrijd krijgen alle finalisten een fotoshoot en catwalklessen, bedoeld om sierlijk te leren lopen op de catwalk. En dat op pumps met hakken van 14 centimeter hoog. "Ik ben ze al aan het inlopen", lacht Sarah. "Dat ik aan ballet doe, helpt me wel. Op spitzen dans je soms letterlijk op je tenen." De verkiezing gaat volgens de Gouderakse niet alleen om mooi zijn. "Het is zoveel meer dan alleen een rondje lopen op een podium. Je moet goed weten waar je voor staat, wat je doelen zijn en wat je wil bereiken. Dit moet je overbrengen op anderen, als een soort inspiratiebron."

Sarah studeert orthoptie, de leer van het 'goed' of 'recht' zien. Tijdens haar studie kwam ze erachter dat ze zelf kampt met een oogafwijking. "Met mijn linkeroog heb ik nog maar 30 procent zicht. Toch doe ik mee aan de Miss Beauty-verkiezing. Ik wil laten zien dat je ook met een beperking ver kunt komen. Mijn doorzettingsvermogen is mijn kracht."

Concurrentiestrijd
Over haar kansen om te winnen is ze nuchter. "Alle meiden hebben een goed verhaal en zien er prachtig uit. Dus het wordt moeilijk." De achttien finalisten gaan goed met elkaar om. Van een keiharde concurrentiestrijd is geen sprake. Iets waar Sarah in eerste instantie wel bang voor was. "Het valt enorm mee. Er zitten hele leuke meiden tussen en via de groepsapp geven we elkaar zelfs adviezen en tips."

Om meer kans te maken op de overwinning moeten de finalisten zoveel mogelijk stemmen zien te werven. De stemming telt voor twintig procent mee in het eindoordeel van de jury. Wie Sarah wil steunen, stuurt Poll Zuidholland Sarah naar 3010. Dit kost 1,10 euro per bericht. "De opbrengst van de stemming gaat naar een goed doel: de LINDA.foundation", besluit Sarah. "Die stichting steunt gezinnen die het financieel moeilijk hebben."

www.missbeautynetherlands.com/zuid-holland

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden