• Eén van de camera's is gericht op de grote kruising in Krimpen aan den IJssel.
• Eén van de camera's is gericht op de grote kruising in Krimpen aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

Live verkeersbeelden van wegen op en rond Algerabrug

Algemeen 10.126 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Weggebruikers kunnen sinds donderdag via vier publieke camera's live bekijken of het druk is op de Algerabrug en de wegen eromheen.

De camera's, die worden bediend en uitgekeken door de Verkeerscentrale Rotterdam, zijn volgens wethouder Arnold de Leeuw het ontbrekende puzzelstukje in het wegbeheer. "Sinds kort ontvangt de verkeerscentrale Rotterdam een seintje als er problemen zijn met de slagbomen van de wisselstrook of de verkeersregelinstallatie van de grote kruising. Om tijdens een incident een actueel beeld te hebben van de situatie, zijn er nu vier camera's opgehangen. Hiermee kan de verkeerscentrale in één oogopslag zien of het verkeer op de Algerabrug, Ketensedijk, C.G. Roosweg en de kruising Industrieweg-Nieuwe Tiendweg doorrijdt of niet. En dat 24 uur per dag, zeven dagen per week."

Thuis
Bijkomend voordeel is dat de beelden openbaar zijn en het publiek live kan meekijken. "Als je de brug over moet kijk je eerst of het druk is", verklaart wethouder Marco Oosterwijk. "Als dat zo is, kun je ervoor kiezen om een andere route te kiezen, eens met de fiets te gaan of met het openbaar vervoer te reizen. Of je werkt eerst een half uurtje thuis om de spits te mijden." De beelden zijn te bekijken de website van de gemeente Krimpen aan den IJssel (www.krimpenaandenijssel.nl/verkeerscameras) en ook via www.rotterdamonderweg.nl.

De Leeuw benadrukt dat de camera's het bereikbaarheidsprobleem niet oplossen, "maar het helpt wel als er iets aan de hand is en het verkeer snel vastloopt. Voorheen nam dan een piketmedewerker een kijkje. Nu gaat er direct een melding naar de Verkeerscentrale Rotterdam. Die kan dan in no time de juiste instantie inschakelen als dat nodig is."

Pech
Oosterwijk adviseert weggebruikers om calamiteiten op en rond de Algerabrug te blíjven doorgeven. "Als er problemen zijn, zoals een auto met pech, meld dit dan zo snel mogelijk. Dat kan tijdens kantooruren door te bellen naar de gemeente Krimpen aan den IJssel (140180) en buiten kantooruren met de politie via 0900-8844. Medewerkers van het Publiekscentrum of de politie zetten de melding direct door naar de piketmedewerker, waarna het protocol in gang wordt gezet. Hierbij geldt: hoe sneller, hoe beter. Bij spoedeisende meldingen meteen 112 bellen."

De gemeente informeert over calamiteiten rondom de Algerabrug via social media als Twitter (@gemkadij) en Facebook. Ook is er een sms-dienst waarmee zij iedereen, die zich hiervoor heeft aangemeld, tijdens de spits informeert bij onvoorziene problemen op de Algerabrug en wisselstrook. Aanmelden kan via www.krimpenaandenijssel.nl/sms. Afmelden voor de sms-dienst kan door een mail te sturen naar: communicatie@krimpenaandenijssel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden