Afbeelding

'Neuzen zelfde kant op voor Strategische Visie'

Algemeen 545 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • "Niet kibbelen over de financiële vergoeding van deskundigen of steggelen over prioriteiten, maar eensgezindheid uitstralen. Daarmee kan je de Strategische Visie voor de Krimpenerwaard tot een succes maken."

Dat stelde Jan Verburg (SGP) tijdens de raadsvergadering tegen zijn collega's, die zich druk maakten over de bedragen die oud-minister Sybilla Dekker, projectleider Peter van Rooy en initiatiefneemster Riek Bakker krijgen voor hun adviezen.

Daarnaast probeerden VVD, ChristenUnie en GBK het onderwerp 'mobiliteit' voorrang te geven. Een gezamenlijke motie met die strekking werd na een korte schorsing aangehouden. VVD-fractievoorzitter Ruud van der Wilt wil dat de nieuwe raad na de verkiezingen daarover een oordeel velt. Mobiliteit is volgens hem nodig om de economie impulsen te geven. "Dan komende andere thema's ook in beweging."

Daarmee hoopt de raad na een pauze van negen maanden de volgende stap te kunnen zetten naar een vitale Krimpenerwaard. De thema's wonen, economie, duurzaamheid en mobiliteit dienen daarvoor te worden uitgewerkt. Het is een project met status, dat voor het grootste deel door de provincie Zuid-Holland wordt betaald.

Juist die directe betrokkenheid van de overheid opent deuren, die tot voor kort gesloten waren. "Daarom moeten we snel verder met elkaar", vond wethouder Jan Vente. "Ondanks onenigheid in de raad over een aantal zaken, voel ik voldoende steun voor een plan van aanpak."

Vente vond het bedrag voor de experts 'juridisch houdbaar'. "Je hebt niet altijd een oud-minister in je team."

Wethouder Pieter Neven meldde dat onlangs een verkennend onderzoek naar bereikbaarheid is uitgevoerd. "Het ging om een pré-verkenning van de Rotterdamse bruggen en past naadloos bij het thema mobiliteit in deze regio. Nog voor de verkiezingen hoop ik dat rapport te overhandigen."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden