Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Krimpense kindergemeenteraad kiest voor project 'Creafeest voor jong en oud'

Algemeen 220 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het project 'Creafeest voor jong en oud' kon maandag rekenen op een meerderheid van de stemmen van de Krimpense kindergemeenteraad. Voor de uitvoering heeft de gemeente tweeduizend euro gereserveerd. 

Onder leiding van burgemeester Martijn Vroom vergaderde de kindergemeenteraad over drie projecten die waren ingediend rond het thema 'jonge en oud'. Dit waren 'Musical voor jong en oud', 'Creafeest voor jong en oud' en 'Ouderklets en Nieuwerwets'. De kinderraadsleden moesten bij de presentatie vertellen hoe ze tot het projectvoorstel waren gekomen. Daarna volgde een stemming. Uiteindelijk behaalde het 'Creafeest voor jong en oud' de meeste stemmen.

Prodemos
De vergadering vond plaats op de 'Dag van de Kindergemeenteraad' die de gemeente organiseerde in samenwerking met Prodemos. In de weken voor de vergadering was er op de Krimpense basisscholen nagedacht over het thema 'jonge en oud'.  Door ieder van de deelnemende scholen was een idee bedacht en ingediend bij de kindergemeenteraad. Gedurende de dag werkten de kindergemeenteraadsleden de ideeën uit tot uitvoerende projecten. Hierbij kregen ze hulp van gemeenteraadsleden, wethouder Marco Oosterwijk en een team van ambtenaren. 

De kindergemeenteraad is op 7 november 2017 geïnstalleerd en bezig met haar zittingsperiode, die loopt tot aan de zomervakantie. De raad heeft als doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door zelf met politiek aan de slag te gaan, ervaren ze hoe politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden