Afbeelding
Foto: José Donatz

Expositie 'Soepbus' in bibliotheek Bergambacht

Algemeen 406 keer gelezen

BERGAMBACHT • In de bibliotheek van Bergambacht zijn vanaf maandag 5 maart foto's te zien die fotografe José Donatz maakte van daklozen in Rotterdam. De expositie kreeg de naam 'Soepbus'. 

Donatz volgde een opleiding vakfotografie en moest voor haar examen een reportage maken, een verhaal in foto's. Via een vriendin kwam de Bergambachtse fotografe als vrijwilligster bij de Soepbus van het Leger des Heils terecht. Hier vond zij het verhaal dat zij in beelden wilde vastleggen. Het kostte wel de nodige moeite toestemming te krijgen voor het project. Na afloop uitte het Leger des Heils haar bewondering voor de waardige wijze waarop Donatz de mensen in beeld gebracht heeft. De panelen sieren nu ook de wanden van het kantoor in Rotterdam. 

Aangemoedigd door haar docenten besloot Donatz haar foto's tentoon te stellen. Het vinden van een expositieruimte was echter niet eenvoudig. De bibliotheek geeft de talentvolle fotografe echter wel de ruimte. In de maanden maart en april siert de expositie de wanden van deze openbare gelegenheid. De officiële opening is vrijdag 9 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden