• Peter van der Heul en Kees Bakker zijn klaar voor de spinning- en bodypumpmarathon.
• Peter van der Heul en Kees Bakker zijn klaar voor de spinning- en bodypumpmarathon. Foto: wijntjesfotografie.nl

Spinning- en bodypumpmarathon voor Alpe d’HuZes

Algemeen 1.198 keer gelezen

BERGAMBACHT • Fysio-Fitness Kees Bakker en sportschool Eelco de Boer slaan de handen ineen. De twee sportieve bedrijven houden op zaterdag 17 maart in zalencentrum De Waard van 12.00 tot 16.00 uur een spinning- en bodypumpmarathon. De opbrengst gaat naar Alpe d'HuZes-team Krimpenerwaard en daarmee naar KWF Kankerbestrijding.

Behalve het vergaren van gelden voor Team Krimpenerwaard, dat meerdere acties organiseert, stapt Kees Bakker (63) ook op de racefiets. Bakker was vijf jaar geleden al eens deelnemer aan Alpe d'Huzes. Deze goededoelenorganisatie draagt bij aan projecten om kanker te bestrijden dan wel draaglijk te maken.

Beste moment
Vier keer fietste de Bergambachtse fysiotherapeut toen de gevreesde Franse col Alpe d'Huez op. "De eerste keer rijd je in het donker en voor je het weet ben je al boven",  vertelt Kees Bakker met een glimlach. "Tijdens de tweede klim werd het licht en had ik meer moeite om binnen anderhalf uur de streep te passeren. De derde en vierde poging waren hartstikke zwaar. Maar er staan zoveel mensen langs de kant, dat je als het ware naar boven gedragen wordt. Ik was altijd al van plan een tweede keer mee te doen. Gezien mijn leeftijd en fysieke gesteldheid is dat nu het beste moment. Ik ga de uitdaging in juni samen met de overige leden van Team Krimpenerwaard aan."

Peter van der Heul, die vijf jaar geleden sportschool Eelco de Boer van de naamgever overnam, raakte betrokken bij Alpe d'HuZes, nadat twee leden van zijn sportschool hem benaderden om een spinningmarathon te organiseren voor dit goede doel. "Ik wist dat dit meer Kees Bakker zijn 'ding' was en heb hem voorgesteld het samen te doen," vervolgt Van der Heul. "Samen beschikken we over 35 spinningfietsen en veel materiaal voor het bodypumpen, een fitnessworkout op muziek waar met een stang met gewichten de spiergroepen worden getraind. We hadden een grotere locatie nodig. Gelukkig stelde De Waard de toneel- en muziekzaal belangeloos beschikbaar. Nog een reden om me in te zetten voor de sportmarathon is, dat ik mijn schoonouders op jonge leeftijd verloren heb aan kanker. Ook een werknemer van mij van 24 jaar werd getroffen door deze vreselijke ziekte. Hij herstelde gelukkig en werkt weer."

Strijden
Deze week gaan beiden aan de slag om mensen die zich willen laten sponsoren door familie en vrienden, te enthousiasmeren om mee te doen aan hun evenement. "Het doel is niet de prestatie op zich," merkt Kees Bakker op. "Het wordt een inspanning om te helpen kanker de wereld uit te krijgen of om er op z'n minst een chronische ziekte van te maken. Ik heb in mijn leven veel dierbare mensen en ook patiënten vanuit mijn fysiotherapiepraktijk zien strijden tegen deze ziekte. Er is veel geld nodig voor onderzoek."

Opgeven voor de spinningmarathon en/of het bodypumpen kan via beide bedrijven of: http://www.teamkrimpenerwaard.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 4 uur geleden
• Organisatoren Mathieu Dekker, Rob den Houter, Peter Boersma en Christien Luk (v.l.n.r) zijn er klaar voor. (Organisator Marco niet aanwezig).
16e editie Strips op de Markt op 5 mei: 'Dag vol stripverhalen, tekenaars en cosplayers' Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden