Afbeelding
Foto: PR

Nieuwe eigenaar voor De Korf; winkelcentrum krijgt flinke opknapbeurt

Algemeen 2.938 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Van der Vorm Vastgoed Groep is de nieuwe eigenaar van Arcade de Korf en wil nog dit jaar starten met een opknapbeurt voor het winkelcentrum.

'Wij geloven sterk in wijk winkelcentra, zoals De Korf, waar men komt voor de aankoop van de dagelijkse boodschappen, maar ook waar men elkaar wil ontmoeten", zegt René Voortmeijer, commercieel directeur van het Rotterdamse familiebedrijf dat dit jaar honderd jaar bestaat. 

Met 41 winkels en een oppervlakte van circa 8.500 vierkante meter is Arcade de Korf een belangrijk winkelcentrum voor Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard. Met de twee supermarkten Jumbo en Lidl en een aantal vers speciaalzaken beschikt het centrum over een sterk dagelijks aanbod met daarnaast ook een aanzienlijk aantal winkels op niet dagelijks gebied, waarvan Zeeman en Kruidvat de grootste zijn. Het centrum kenmerkt zich door een goede mix tussen lokale ondernemers en nationale ketens.

Revitalisatieplan
De afgelopen jaren werkte Nieuw Holland Projectontwikkeling, in opdracht van de vorige eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance, aan een revitalisatieplan voor het winkelcentrum. Uitgangspunt van dit plan is een nieuwe 'look and feel' voor Arcade de Korf. Van der Vorm Vastgoed Groep is van plan om in samenwerking met Nieuw Holland de plannen 'met grote voortvarendheid' op te gaan pakken.

Partijen verwachten in de tweede helft van 2018 te kunnen starten met de werkzaamheden, welke in fases over een periode van circa 18 maanden zullen worden uitgevoerd waarmee een compleet vernieuwd en eigentijds winkelcentrum gerealiseerd wordt.

De definitieve plannen en ontwerpen zullen te zijner tijd openbaar worden gemaakt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 5 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 7 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden