• Hans van der Wouden kan wel wat hulp gebruiken bij het verwerken van oud papier.
• Hans van der Wouden kan wel wat hulp gebruiken bij het verwerken van oud papier. Foto: Jan Timmer

Oud papierploeg vv Lekkerkerk zoekt versterking

Algemeen 1.121 keer gelezen

LEKKERKERK • Zes dagen per week is Hans van der Wouden te vinden in en rond de papiercontainer van voetbalvereniging Lekkerkerk. "En da's voor het mooie een beetje te veel", stelt hij vast.

Drie dagen vindt Van der Wouden wel genoeg. "Ik doe dit vrijwilligerswerk graag, maar merk dat de belasting te zwaar begint te worden. Het zou fijn zijn als er mensen bij zouden komen, zodat de taak wat evenwichtiger verdeeld kan worden."

Tot voor kort verrichtte Van der Wouden zijn inzamel- en sorteeractiviteiten samen met Cees Burger, maar die haakte onlangs vanwege fysieke ongemakken af. Gelukkig springt Peter van den Berg op de maandagen bij en helpt ook Nico Kreukniet, "maar dat laat niet onverlet dat het fijn zou zijn als er extra helpende handen zouden komen. Ik zoek eigenlijk iemand voor een paar dagdelen per week. Want op deze manier doorgaan wordt me zo langzamerhand echt te zwaar."

Inkomsten
Het inzamelen en doorverkopen van oud papier is voor voetbalvereniging Lekkerkerk een belangrijke bron van inkomsten. "Onze container en de bakken op de parkeerplaats van sportpark Tiendweg-West vormen een inzamelpunt waar veel gebruik van wordt gemaakt door inwoners van Lekkerkerk. Zeker nu het inzamelpunt van de hervormde kerk op het industrieterrein voortaan alleen nog op zaterdag geopend is, is bij ons de toeloop verder toegenomen. We zijn nu nog het enige oud papier station waar je op elk moment van de week je spullen kunt brengen. Gemiddeld wordt hier wekelijks 2,5 ton aan papier en karton gebracht. Wij sorteren de spullen, maken ze plat en plaatsen ze netjes in de container. Da's best een zorgvuldig werk omdat ik graag elke vierkante meter goed benut. Hoe voller de container, des te minder kosten er van de opbrengst afgaan."

Vv Lekkerkerk moet er niet aan denken dat het inzamelen van oud papier zou stoppen, maar die dreiging hangt wel in de lucht als de oud papierploeg niet op korte termijn wordt versterkt. Mensen die willen helpen kunnen contact opnemen met Hans van der Wouden: 06-53763371.


Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden