Afbeelding

Verkiezingsdebat: partijen moeten nog op gang komen

Algemeen 488 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Na een wat matte start van het eerste verkiezingsdebat, durfden de deelnemers na de pauze meer stelling te nemen.

Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard) en Geke Smits (Lokaal op 1) gaven daarbij het signaal af dat zij zich sterk maken voor gemeentelijke serviceloketten in meerdere kernen. In een één-op-één discussie tussen Ria Boere (VVD) en Geke Smits kwam het tegengeluid dat 'veel zaken digitaal geregeld kunnen worden, er goede alternatieven zijn, zoals bezorging en service aan huis, en dat men slechts eenmaal in de tien jaar naar het centrale loket zou moeten om het rijbewijs te verlengen'.

Willem Schoof (Gemeentebelang Krimpenerwaard) voegde er aan toe dat het lokale servicepunt in Haastrecht destijds een jaar heeft bestaan en slechts twee bezoekers trok: "Het geld daarvoor kan beter elders ingezet worden."

Opmerkelijk was de reactie van de partijen die zich bogen over de stelling 'Gemeente Krimpenerwaard gaat minder uitgeven aan sport, terwijl er juist meer geïnvesteerd zou moeten worden'.

Volgens de begroting 2018-2021 van de gemeente Krimpenwaard zullen de uitgaven aan sport de komende jaren met meer dan een half miljoen dalen. Volgens Ad Struijs en Willem Schoof een nieuw geluid. Zij waren hier niet van op de hoogte. En dat terwijl het VGBK juist stilletjes droomt van 'een groot sportcomplex in de Krimpenerwaard om het sporten naar een hoger niveau te tillen'.

Voorafgaand aan de stellingen werd de bijeenkomst gestart met een korte pitch. Aan de hand van drie bouwstenen (kernwoorden) bracht iedere partij beknopt ideeën en kernwoorden naar voren op het gebied van welzijn, cultuur en sport. Jan Timmer was als gastheer streng in de tijd en moest met name bij Jan Dekker (CDA) ingrijpen.

De avond werd afgesloten met de vraag aan de deelnemers naar de beste debater van de avond. Met meerderheid van stemmen ging die titel naar Famke Houthoff (D66). Ton van Dorp (ChristenUnie) werd geprezen om zijn inhoudelijk betoog.

Het debat vond op uitnodiging van Stichting WON, de Bibliotheek en SVN donderdagavond plaats in de bibliotheek te Lekkerkerk.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Ria Boere tekent prestatieafspraken met vertegenwoordigers van woningcorporaties en huurdersverenigingen.
Prestatieafspraken: 'Meer en betere sociale huurwoningen' Nieuws 2 uur geleden
• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden