Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Boom Tweewielers Schoonhoven wordt Giant Speciaalzaak

Algemeen 2.943 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Filiaalhouder Piet Boom van Boom Tweewielers in Schoonhoven gaat zich toeleggen op het sportieve segment. Na tien jaar gaat het roer om. Het Nederlandse merk Giant gaat in de winkel aan de Kerkstraat de boventoon voeren.

De 33-jarige Piet Boom is een fanatiek fietser. Voor sportievelingen zoals hij was er op het gebied van racefietsen en mountainbikes nauwelijks iets te koop in Schoonhoven. De sportieve lijn van Giant gaf de doorslag.

"Er was geen Giant-dealer in de buurt gevestigd," vertelt de neef van Arie Boom, die dertig jaar geleden in Berkenwoude startte met Boom Tweewielers. Het familiebedrijf heeft inmiddels filialen in Capelle, Krimpen, Rotterdam en Schoonhoven. "Ik zit vanaf mijn vijftiende in het bedrijf en verkocht altijd al Giantfietsen. De race-, dames- en herenfietsen en de mountainbikes van dit merk zijn van topkwaliteit. Om dealer te mogen worden, voldoen we aan de eisen van Giant: we beschikken over gekwalificeerd personeel, een geschikte werkplaats en een sfeervolle showroom. We volgen met regelmaat trainingen, die dit merk ons geeft. Als Boom Tweewielers geven wij vijf jaar garantie op e-bikes van Giant. Normaal geeft een fietsfabrikant twee jaar garantie. Ik verwacht dat het erg druk wordt de komende maanden. En niet alleen vanwege de kortingsacties, die we geven in verband met ons tienjarig bestaan."

Van deelname aan grote tochten zoals de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik zal het waarschijnlijk niet meer komen. De Schoonhovenaar houdt het nu bij korte ritjes door de polder. Het stokje voor lange tochten wordt binnenkort overgenomen door zijn echtgenote Gerdine, die deel uitmaakt van een fietsclub voor vrouwen. "Fietsen is helemaal in," weet Gerdine, die ook in de winkel werkt. "Twaalf vrouwen hebben zich al opgegeven. Eind maart krijgen we in wielercafé Fausto een voorlichtingsavond over hoe we veilig in een groep kunnen fietsen. Dan gaan we los, haha."

Boom Tweewielers staat voor service en klantvriendelijkheid. "We beschikken over verschillende meetsystemen," legt Piet Boom uit. "Na een bodyscan en het inpassen van de persoonlijke voorkeuren berekent het systeem de juiste stand van het stuur, het zadel, de pedalen en de handvatten. De fiets wordt daarna op de juiste manier afgesteld."

Boom Tweewielers biedt naast een ruime keuze aan kwaliteitsfietsen in verschillende segmenten en prijsklassen ook een groot assortiment in accessoires, kleding en fietsonderdelen. Nieuw zijn de betaalbare fietsnavigatiesystemen. In de webshop kunnen de klanten reeds hun keuze uit honderden artikelen maken. "De mountainbikes van Giant zijn van uitzonderlijke klasse," stelt Piet Boom. "Ideeal nu er in de Krimpenerwaard steeds meer gemountainbiked wordt en er in de toekomst een mountainbikeparkoers komt."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden