• De brandweer aan het ruimen.
• De brandweer aan het ruimen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Dag na stormschade: ‘Geschrokken, maar stressen heeft geen zin’

Algemeen 2.526 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Maria van der Vusse is er een dag nadat een grote boom op haar winkel/woonhuis aan de Dorpsstraat belandde, rustig onder.

"Nee, het was geen feest", zegt ze met gevoel voor understatement. "We zijn er tot diep in de nacht mee bezig geweest en het was vanmorgen vroeg weer op. Hoe dan ook, stressen heeft geen zin. We worden enorm goed geholpen en de vele hartverwarmende reacties doen ons goed."

Even na half tien donderdagmorgen gaf de oude en grote 'hemelboom' naast de damesmodezaak O zo Mooi in Krimpen aan de Lek de strijd tegen de storm op. "Hij viel om als een rustige oude heer", blikt Maria terug, die op dat moment met mede-eigenaresse Diana van Dam en enkele klanten in de winkel was. "Er was geen sprake van paniek, wel van onrust. De boom rustte immers op de gevel, en je weet niet wat er verder gebeurt. We zijn met de klanten via de achterdeur de winkel uit gegaan."

Het volgende probleem was dat door de storm de alarmnummers niet bereikbaar waren. "Dat was wel frustrerend. Daardoor kwam de brandweer pas na enkele uren. Overigens zijn we heel goed geholpen door de hulpdiensten en de gemeente, daarover niets dan lof. Ook de verzekeraar was gelijk met een team aanwezig en heeft de verdere afwikkeling op zich genomen."

Niets wees er volgens Van der Vusse op dat de boom het zou kunnen begeven. "De boom was weliswaar heel oud, maar nog in goede conditie. Als oudste boom van Krimpen aan de Lek viel-ie onder Monumentenzorg en werd hij nog regelmatig onderhouden door een hovenier. Tegen deze storm was-ie echter niet bestand. Ik ben blij dat het bij materiële schade alleen gebleven is."

Volgens de winkeleigenaresse ontplofte Facebook nadat het nieuws was geland. "Dat doet ons heel goed. De schade aan de winkel en ons huis is enorm. De boom is inmiddels weggehaald, maar het duurt nog wel enkele dagen voordat we met een noodvoorziening weer open kunnen met O zo Mooi. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dat aanstaande dinsdag."

Robert van der Hek

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden