• Presentatie van het verkiezingsprogramma van de SGP.
• Presentatie van het verkiezingsprogramma van de SGP. Foto: Aangeleverd

SGP wil Krimpen dorpse karakter Krimpen behouden

Algemeen 819 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De SGP wil het kleinschalige, dorpse en relatief rustige karakter van Krimpen aan den IJssel behouden. "Onze gemeente heeft iets van en oase in de drukke randstad, waar mensen op adem kunnen komen", aldus lijsttrekker Bert-Jan Ruissen woensdag bij de presentatie van het verkiezingsprogramma 'Stem met overtuiging'. 

Ruissen is trots op het programma - "dit is goed voor Krimpen" - en de kieslijst die is opgebouwd uit een mix van ervaren en nieuwe kandidaten. Nieuwkomers op de lijst zijn Arrèn van Tienhoven (3), Adriaan van Beek (6) en Anton Brand (7), terwijl Hugo van der Wal (4) en Paul Schultink (5) weer verkiesbaar zijn. Marco Oosterwijk, die de tweede plek bezet op de lijst, heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor een tweede termijn als wethouder.   

Bewonerspanels
De SGP wil inwoners actiever bij het bestuur betrekken door wijkgerichter te gaan werken. Zo moeten bewoners meer invloed krijgen op hun directe omgeving via bewonerspanels. Verder wil de SGP het budget voor bewonersinitiatieven verhogen en jaarlijks met alle maatschappelijke organisaties en kerken 'de stand van Krimpen' bespreken.

Op het gebied van veiligheid wil de partij meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) aanstellen en een lobby bij de politie opstarten voor meer blauw op straat. Naast buurtpreventie app's moeten er buurtcoördinatoren komen die als aanspreekpunt fungeren van de buurt voor gemeente en politie. Om overmatig alcoholgebruik terug te dringen dient er een convenant te worden afgesloten waaraan ook de horeca, supermarkten en sportkantines deelnemen. Om de verkeersveiligheid te vergroten wil de SGP op de kruising Vijverlaan met de Krimpenerbosweg een rotonde aanleggen. 

De partij blijft zich ook de komende jaren sterk maken voor meer verpleeghuisplekken in de gemeente. Verder wil de partij in gesprek met Stichting Belbus Krimpen, om te bezien of deze bus ook vervoer naar buurgemeenten kan gaan verzorgen. Ook zet de SGP in voor een ov-verbinding naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel.

Stadsbrug
Om de bereikbaarheid te vergroten zou de gemeente constructief mee moeten werken aan een onderzoek naar een stadsbrug tussen IJsselmonde en Ridderkerk. Op korte termijn is vernieuwing van de grote kruising nodig om de doorstroming te verbeteren. Dit in combinatie met een verbetering van de Algeracorridor. De SGP wil de steile trappen bij de Algerabrug voorzien van een fietslift. Bereikbaarheid mag echter niet ten koste gaan van de leefbaarheid. De gemeente moet bijdragen aan een echte oplossing op het gebied van geluidsoverlast en fijnstof.

Verder pleit de SGP voor het opzetten van een ondernemersfonds. Dit fonds moet ondernemers de kans bieden om samen initiatieven te ontplooien. Goede havenfaciliteiten in combinatie met betaalbare tarieven zijn voor de SGP eveneens belangrijke punten. Het parkeren bij winkelcentra blijft gratis en de winkels blijven, als het aan de SGP ligt, op zondag gesloten. 

Het volledige verkiezingsprogramma is te vinden op de website van de SGP.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden