• Stills van de twee overvallers.
• Stills van de twee overvallers. Foto: Politie

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan overvallen cafetaria's in Lopik en Nieuwegein

112 610 keer gelezen

LOPIK • Het is nog altijd een raadsel wie op vrijdagavond 15 september twee cafetaria's overvielen in Nieuwegein en Lopik. Daarom besteedt Opsporing Verzocht dinsdag aandacht aan de zaken. 

Op de bewuste avond kwamen rond 21.40 uur twee gewapende mannen snackbar Het Anker binnen aan de Handelskade in Nieuwegein. Eén van de mannen had een vuurwapen bij zich en de ander een stroomstootwapen. Ze eisten geld. Een medewerker kreeg een plastic tas van Albert Heijn toegegooid om het geld in te doen. Na ongeveer een minuut gingen de overvallers er met de plastic tas met geld vandoor. 

Ongeveer een half uur later, rond 22.10 uur, kwam er ook bij snackbar Star Snacks aan de Anna van Burenstraat in Lopik een gemaskerde man binnen, die onder bedreiging met een wapen geld eiste. Met onbekende buit ging de dader ervandoor. Buiten stond vermoedelijk een mededader op de wacht. Beiden renden weg en konden niet meer worden gepakt.

Zelfde daders
Omdat de werkwijze van de overvallers overeen komt, vermoedt de politie dat het om dezelfde daders gaat. Mensen die iets gezien hebben of meer weten over de overvallers, wordt verzocht contact op te nemen met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Opsporing Verzocht wordt op dinsdag 16 januari uitgezonden om 20.30 uur bij NPO1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden