• Marc Molenaar en Arjenne Timmer.
• Marc Molenaar en Arjenne Timmer. Foto: Jan Timmer

Ondernemerskring Bergambacht maakt twee goede doelen blij

Algemeen 783 keer gelezen

BERGAMBACHT • Blije gezichten vrijdagmiddag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemerskring Bergambacht in hotel De Arendshoeve.

Na een korte vergadering in aanwezigheid van de Krimpenerwaardse wethouders Ria Boere, Leon de Wit en Jan Vente ontving de kring vertegenwoordigingen van Alpe d'HuZes-team Krimpenerwaard en Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard.

Beide organisaties waren uitgenodigd om een cheque te ontvangen vanuit het stimuleringsfonds van de OKB. Het Alpe d'HuZes-team werd aangenaam verrast met een cheque van 500 euro. Een welkom bedrag voor de actieve groep regionale sporters, die komende zomer deelnemen aan het beroemde evenement op de al even bekende 'Nederlandse' berg.

Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard ontving een donatie van maar liefst 2.500 euro, geld dat deze regionale organisatie mag gaan inzetten voor de aanschaf van een nieuwe bus. "Een geweldig gebaar", toonde SDK-directeur Arjenne Timmer zich erg gelukkig met de Bergambachtse bijdrage, haar overhandigd door Marc Molenaar, directeur van A. Molenaar Hoveniersbedrijf.

"Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard is de afgelopen jaren flink gegroeid. We bieden inmiddels zinvolle en leuke dagbesteding aan 110 menen met een verstandelijke beperking. Onze bussen rijden de deelnemers van huis naar onze projecten en weer terug. Dat is zeker voor de mensen die niet zelfstandig kunnen reizen enorm fijn. Zo kunnen ze veilig naar de dagbestedingsplek reizen. Dankzij de bijdrage vanuit het Stimuleringsfonds van Ondernemerskring Bergambacht komt de aanschaf van een zo vurig gewenste nieuwe bus weer een stuk dichterbij."

Dagbesteding Krimpenerwaard is ook in Bergambacht actief. Zo zijn deelnemers met veel plezier werkzaam in pannenkoekenrestaurant Onder de Molen en de molenwinkel van molen Den Arend. Daarnaast runnen verstandelijk beperkte mensen samen met hun begeleiders het bedrijfsrestaurant van woningcorporatie QuaWonen in datzelfde dorp en is de Groengroep van SDK een graag geziene gast als het gaat om het bijhouden van het groen in Bloemengaarde, rondom het pand van de Rabobank, bij Onder de Molen en De Arendhoeve.

"Kortom, ook in Bergambacht kom je ons overal tegen", aldus Arjenne Timmer.

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden