• De scheidende bestuursleden met op de achtergrond het nieuwe bestuur.
• De scheidende bestuursleden met op de achtergrond het nieuwe bestuur. Foto: Adri Verhoeven

Rode Kruis Krimpenerwaard kan aanvragen niet bijbenen

Algemeen 1.172 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het Rode Kruis, afdeling Krimpenerwaard, zou graag meer evenementen in de kernen willen bezetten met hulpverleners, maar er zijn onvoldoende gekwalificeerde vrijwilligers om deze taken te kunnen uitvoeren.

"De druk is groot", stelde de nieuwe voorzitter Karin Lodder tijdens haar nieuwjaarstoespraak.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst konden leden, vrijwilligers en samenwerkende partners afscheid nemen van het oude bestuur en kennis maken met hun opvolgers. Martin van Duin, Anneke Hukom en Erik Bodenstaff verwerkten alle lovende woorden met een brede glimlach op hun gezicht. Voor dit trio zit de klus er op, ook al blijven ze als vrijwilliger verbonden aan de stichting.

Karin Lodder, Janneke Slob (penningmeester) en Harmke Schep (secretaris) nemen de opengevallen plaatsen in. Ze zetten vooral in op een nauwer contact met de 65 vrijwilligers. "Dat is geen verwijt aan onze voorgangers. We willen gewoon weten wat hun ervaringen zijn en waar ze tegenaan lopen. Aan de hand van deze inventarisatie kunnen we wellicht verdere stappen zetten om knelpunten aan te pakken en nieuwe mensen aan te trekken."

Aandacht wordt volgens Karin Lodder, manager bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, altijd gewaardeerd. Als vice-voorzitter heeft ze al een jaar meegelopen met het voormalige bestuur om de vrijwilligers te leren kennen. "Ik spring dus niet in het diepe. Het Rode Kruis is een prachtige stichting. Daarom wil ik met Harmke en Janneke snel aan de slag."

Lodder bedankte de scheidende bestuursleden voor hun inzet. Met name Martin van Duin kan terugblikken op tropenjaren, want hij was voorzitter, secretaris en contactpersoon collectanten tegelijk. "Dat ga ik dus niet doen", lachte de nieuwe voorzitter. "Dat lukt gewoon niet met mijn vaste baan."

Ze heeft nog geen idee hoe ze met haar bestuur de wervingscampagne gaat opzetten. "We staan open voor suggesties. In ieder geval zullen we via social media en onze netwerken zoveel mogelijk bekendheid geven aan onze werkzaamheden."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden