• De jubilerende StormVrouwen.
• De jubilerende StormVrouwen.

StormVrouwen vieren 5-jarig jubileum

Algemeen 1.219 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Zeevrouwenkoor De Stormvrouwen bestaat vijf jaar. Dat wordt uiteraard gevierd.

"Op zaterdag 20 januari hebben we in gebouw De Overkant te Schoonhoven een leuk programma samengesteld voor onze leden", meldt Lia Hoes. "Wat we precies gaan doen houden we nog even geheim."

Geen geheim is het dat het zeevrouwenkoor een 'hele leuke, enthousiaste en gezonde vereniging is', vervolgt de penningmeester. "Direct vanaf de start vijf jaar geleden zijn 45 leden aangehaakt, waarvan het grootste deel de StormVrouwen trouw is gebleven. Onze leden komen uit de hele Krimpener- maar ook Lopikerwaard." Ook Lia Hoes zelf is er vanaf de start bij.

Het zeevrouwenkoor treedt jaarlijks zo'n tien tot vijftien keer op in verzorgings- en verpleeghuizen, op festivals en in restaurants. "We hebben een hele eigen sound waarmee we menig bezoeker aanspreken. Vooral ons enthousiasme en beweeglijkheid vallen in de smaak. We zijn op het podium dan ook echte StormVrouwen!"

Hoogtepunt in de afgelopen vijf jaar was het tv-debuut tijdens het afscheid van Beatrix als koningin, in Rotterdam Ahoy. "Dat was heel speciaal en zal ons altijd bijblijven", blikt Lia Hoes trots terug.

De koorleden zijn qua leeftijd tussen de 60 en 75 jaar. "Jongere vrouwen zijn altijd welkom, maar omdat we op dinsdagmiddag repeteren is dat voor hen vaak lastig", weet de penningmeester. "Neemt niet weg dat we altijd nieuwe aanwas kunnen gebruiken, ook wat muzikanten betreft. Vooral een basgitarist is van harte welkom."

Voor meer informatie: http://www.stormvrouwen.nl

Robert van der Hek

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden