Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Penalty Cup: ‘Duiken gaat nog wel, maar opstaan is lastiger”

Sport 1.112 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Van heinde en verre kwamen voormalige coryfeeën van  VV  Schoonhoven naar sportpark Het Hofland om strafschoppen te nemen of met een bijeengeraapte selectie het huidige zaterdagteam te bestrijden.

Een lumineus idee om sportiviteit te combineren met een heuse reünie. De businessclub van VV Schoonhoven maakte zich sterk voor dit sfeervolle samenzijn, dat in de kantine met glühwein en erwtensoep werd gevierd.

Voordat de spelers zich tegoed deden aan spijzen en dranken mochten ze op het tweede veld vanaf elf meter laten zien dat ze hun traptechniek nog niet waren verleerd. Hun voorbereiding op de strijd om de blauw-witte Penalty Cup liep nogal uiteen. De één hees zich moeizaam in zijn voormalige sporttenue; de ander trok alleen z'n ouwe gympies aan om de gelegenheidskeeper te verschalken.

Dat daarvoor eigenlijk een korte warming up nodig is, merkte Aart Alblas meteen. Na z'n eerste strafschop scheurde hij een spiertje in het bovenbeen en was daarna toeschouwer bij zijn vijftal. "Ja, stom. Je weet dat je niet zomaar een bal kan wegtrappen. Ik deed dat twintig jaar geleden voor het laatst. Een pijnlijke les", aldus de Papendrechter. Ook doelman Abe de Haan vreesde pijnlijke gewrichten. "Duiken gaat nog wel, maar opstaan is lastiger."

In totaal deden twintig teams van vijf personen mee aan de onoverzichtelijke strijd. Alleen het team van Kees Koudstaal was verlaat, omdat de oud-prof zich in het tijdstip had vergist. Tegen de tijd dat hij arriveerde, was de finale al aan de gang.

Bij het duel tussen het huidige zaterdagelftal en de 'helden van toen' waren oud-spelers als Wim Overbeek, Erwin Roquas, Paul Hom, Erik Zuurmond en Jouk Pols van de partij. Zij konden het niet bolwerken tegen 'de jonkies', maar hadden niettemin genoten van de wedstrijd.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 11 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 13 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden