• Van Alten viert een jubileumfeest.
• Van Alten viert een jubileumfeest. Foto: wijntjesfotografie.nl
advertorial

Ton van Alten pakt uit met 35-jarig jubileum

Algemeen 2.216 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Service, betrouwbaarheid en kwaliteit. Dat zijn de sleutelwoorden van Electroworld Ton van Alten.

De grootste vakspecialist van de Krimpener- en Lopikerwaard viert het 35-jarig bestaan met tal van acties en dat was nooit gelukt als de ondernemers zich niet aan deze kernwaarden hadden vastgehouden.

"Iedereen mag van ons mee feesten", zegt Dennis van Alten, die met zijn broer Marco nu zo'n 16 jaar de witgoedwinkel bestiert.

Dennis was 15 jaar oud toen zijn vader Ton van Alten in september 1982 de zaak in de Schoonhovense Lopikerstraat overnam. "Het ging toen om 150 vierkante meter winkeloppervlak. Door de jaren heen is de winkel vier keer zo groot geworden en meet zo'n 650 vierkante meter. Ton van Alten heeft intussen een reputatie opgebouwd in de regio. Wij zijn aangesloten bij Electro World. Dat is de grootste inkooporganisatie van Europa."

In 1988 trad Dennis toe tot het bedrijf, dat een sprong voorwaarts maakte. In 2001 deed 'godfather' Ton van Alten een stapje terug en zetten zijn zoons de zaak voort. "Zo ongeveer met de invoering van de euro. Ik weet niet of pa het ingewikkeld vond om guldens om te rekenen in euro's, maar Marco en ik waren klaar om hem op te volgen."

Niet alleen aandacht voor en een gedegen advies aan de klant zijn belangrijk, met een goede service scoor je nog meer punten. "Daarom moet je flexibel zijn en je klant zoveel mogelijk van dienst zijn. Dus geduldig uitleg geven over apparaten, televisieschermen ophangen en draadloze systemen instellen. We hebben een eigen reparatieafdeling voor wit- en bruingoed en kennen veel vaste klanten. Het feit dat we over medewerkers beschikken die hier al jarenlang rondlopen, maakt de cirkel rond. Verkoopster Lida van den Berg en vaste bezorger Ferry Terlouw zijn vertrouwde gezichten. Dat geldt ook voor Joey, Hennie, Rene, Jonathan, Ronald, Cees en Hans, Ze kennen de meeste klanten en dat is ook andersom het geval."

Om die band te verstevigen speelt jubilaris Ton van Alten letterlijk voor sinterklaas. "Bij aankoop van bepaalde merken witgoed en tv's krijgen kopers een stofzuiger cadeau. Bij aanschaf van een wasmachine wordt voor een jaar wasmiddel cadeau gegeven. Daarnaast zijn er kortingsacties bij Samsung/Philips/LG of Panasonic televisies."

Zijn vader Ton neemt nog regelmatig een kijkje in de zaak. "En als er dan reparaties zijn, stroopt hij meteen zijn mouwen op. Ton doet niets liever."

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden