• De politie zocht twee uur lang in de omgeving van de overvallen woning.
• De politie zocht twee uur lang in de omgeving van de overvallen woning. Sem van der Wal Fotografie

"Hij bleef maar schreeuwen: 'Money money'"

112 1.510 keer gelezen

LOPIKERKAPEL • Piet en Willie de Gier uit Lopikerkapel beleefden angstige momenten toen er midden in de nacht een inbreker in hun huis aan de Lopikerweg Oost verscheen.

Willie is nog altijd erg ontdaan van wat er een dag eerder is gebeurd. "Ik dacht echt dat we er waren geweest, dat spookt continu door mijn hoofd." Haar man Piet werd in de nacht van maandag op dinsdag rond 1.00 uur wakker van een vreemd geluid. Hij stapte uit bed en stond oog in oog met een inbreker. De twee raken in gevecht en belandden op de overloop. "Die inbreker bleef maar schreeuwen: 'Money, money, give me your money!'."

Willie draaide de slaapkamerdeur op slot en belde de politie. Piet gaf de inbreker een paar 'tetsen' - zo vertelde hij in een reportage van RTV Utrecht - waardoor die van de trap viel. Hierna vluchtte de inbreker naar buiten. "Mijn man zag hem via het erf de polder invluchten. Toen de agenten hier kwamen, konden we hen direct de goede kant op sturen."

Defensieterrein
Er werd een zoektocht op touw gezet met politiehonden. Al snel pikte één van de honden een loopspoor op dat stopte bij een slootkant. Uiteindelijk troffen agenten op het voormalige defensieterrein langs de N210 bij Benschop een man aan die voldeed aan het signalement. De 41-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij had - voor zover bekend - bij de overval niets buitgemaakt.

Burgemeester Laurens de Graaf van Lopik bracht in de ochtend een bezoek aan het echtpaar, om hen een hart onder de riem te steken. Ook veel familieleden en buren komen gedurende de dag langs om het verhaal te horen. "Het is niet leuk om mee te maken", verzucht Willie. Om wat te slapen nam ze de afgelopen nacht een slaappilletje. Veel hielp het niet. "Om 3.30 uur was ik wakker en deed daarna geen oog meer dicht. Je blijft maar malen. De deur van de slaapkamer draai ik op slot voor het slapen gaan. Dat heb ik nooit eerder gedaan, maar na na deze gebeurtenis doe ik het wel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden