Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Leefbaar Krimpen boos over 'misleidende column'

Algemeen 1.327 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een column in weekblad IJssel- en Lekstreek is bij Leefbaar Krimpen in het verkeerde keelgat geschoten. 

In de column gaat schrijver Frank Drion flink tekeer tegen het 'asociale besluit' van wethouder Marco Oosterwijk om de openingstijden van de balie KrimpenWijzer in het Gezondheidscentrum Krimpen in te perken. De balie zou vanaf het nieuwe jaar alleen nog 's morgens open zijn.

De columnist schrijft dat er 'de hele dag' bezoekers voor de balie staan. "Je zou toch denken dat hij goed is geïnformeerd, maar dat blijkt helemaal niet het geval", reageert lijsttrekker Jeffrey van der Elst van Leefbaar Krimpen. "Er komen gemiddeld 7,3 bezoekers per week aan de balie. Dit is gemiddeld één bezoeker per dag. In dat licht bezien is het een logisch besluit dat er iets moet veranderen bij de balie. Iemand de hele dag daar laten zitten en een groot deel van de dag niets laten doen is geen goede keus, ook niet voor het personeel." 

Huisbezoeken
Van der Elst pleit er daarom voor om, gezien de cijfers, de baliefunctie van de KrimpenWijzer eens goed onder de loep te nemen. Medewerkers zouden efficiënter kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld door ze huisbezoeken af te laten leggen. 

Dat de balie naast die van het gezondheidscentrum zit, zorgt nu voor onduidelijkheid. Van der Elst: "Het komt regelmatig voor dat iemand aan de verkeerde balie staat of dat de balie van het gezondheidscentrum even niet bemand is. In zo'n situatie wordt beleefdheidshalve de bezoeker te woord gestaan door de dame van de KrimpenWijzer. Deze wijst de bezoeker dan de weg naar bijvoorbeeld de huisarts of het toilet."    

Van der Elst heeft, naar aanleiding van de 'misleidende column' van Drion, contact opgenomen met de IJssel- en Lekstreek. "Ook daar was weinig enthousiasme over het artikel van de heer Drion. Het zou hem sieren indien hij één en ander corrigeert en hij zijn uitspraken rectificeert." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden