• Sint en Piet in het Zilvermuseum.
• Sint en Piet in het Zilvermuseum.

Start festival 'Sint! in Schoonhoven'

Algemeen 681 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Sinterklaas en zijn Pieten zetten zaterdag 18 november voet aan wal in Schoonhoven. Omstreeks 11.00 uur wordt de pakjesboot verwacht aan de Leksteiger nabij de Veerpoort.

Rond het middaguur wacht de Goedheiligman een warme ontvangst op het stadhuis, waarna de rijtoer door de stad begint. De hele zaterdag staat het historisch centrum van Schoonhoven bol van de vrolijke activiteiten.

Na de rijtoer kunnen kinderen in de winkelstraten spelletjes doen met de Pieten, dansen met de danspieten en een optreden van Muziekpiet bijwonen. Vanaf 15.00 uur kan iedereen op de foto met Sinterklaas, getuige zijn van de rare experimenten van Profpiet en natuurlijk zijn er volop cadeautjes.

De intocht is tevens het begin van 'Sint! in Schoonhoven', de tweede editie van een festival waarin zo'n twintig kids-events tot en met 5 december zijn gebundeld. Op de slotdag worden volgens een oude Schoonhovense traditie als Sint of Piet verklede kinderen bij de winkels getrakteerd op wat lekkers.

Met een groot afscheidsfeest in Kegelhuis De Engel wordt het festival daarna afgesloten.

Ook dit jaar logeert Sinterklaas tijdens zijn verblijf in Nederland in het Nederlands Zilvermuseum. Om alle pakjes kwijt te kunnen werd de museumzolder verbouwd tot zijn slaap- en pakjeskamer. Vanaf zondag 19 november om 12.00 uur kunnen kinderen de Sint daar bezoeken en rondkijken in zijn slaapkamer terwijl de Goedheiligman rustig doorslaapt. De slaapkamer van Sint is t/m 5 december te bezoeken tijdens de openingstijden van het Zilvermuseum.

'Sint! in Schoonhoven' is een initiatief van Zilverstad Marketing in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard en winkeliers, zilversmeden, horeca, musea en evenementenorganisaties in Schoonhoven. Zie ook: http://www.sintinschoonhoven.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden