Afbeelding

Krimpen zet streep door hondenbelasting

Algemeen 4.114 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen aan den IJssel bouwt in een periode van twee jaar de hondenbelasting af naar nul. VVD, Leefbaar Krimpen, Stem van Krimpen en ChristenUnie dienden daarvoor donderdag een amendement in tijdens de begrotingsbehandeling en kregen een meerderheid achter zich.  

Hondenbezitters in het dorp betalen al jaren belasting voor hun viervoeter, zonder er ook maar iets voor terug te krijgen. De 150.000 euro die de gemeente elk jaar int wordt volgens de indieners niet besteed aan hondenbeleid, maar vooral gebruikt voor algemene uitgaven.  

Gat
Tijdens de algemene beschouwingen in juni haalde een motie om de hondenbelasting af te schaffen net geen meerderheid. Leefbaar Krimpen trok z'n steun in omdat er een gat in de begroting zou ontstaan. Voor dit gat is nu financiële dekking gevonden uit het budget voor de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's). Tijdens de behandeling van het voorstel stemde ook de PvdA in met het amendement.

Het Krimpense college presenteerde eerder dit jaar een nieuw hondenbeleid. Zo komen er hondenlosloopzones en plaatst de gemeente extra dispensers met hondenpoepzakjes. Leefbaar Krimpen gaat nog een stap verder en wil rondom speeltuinen en speelvelden een verbodsgebied voor honden, zodat het daar schoon blijft en er veilig en fijn gespeeld kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden