Afbeelding
update 2

Circus zit zonder water en stroom in Schoonhoven

Algemeen 4.304 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Circus Barani, dat maandagmorgen zijn tent wilde opzetten bij zwembad 't Wilgerak in Schoonhoven, kwam van een koude kermis thuis. Op die locatie bleek men niet de beschikking te hebben over water en stroom.

"Hoe moeten wij onze dieren nu water geven?", vraagt een verontwaardigde circusdirecteur Robert Zinnecker zich maandagmiddag af. "We hebben onze vergunning keurig op tijd aangevraagd en verkregen, maar nu blijken we pas dinsdag water te krijgen omdat de betreffende ambtenaar vandaag niet aanwezig is. Dat kan toch niet?"

Voor stroom zou het circus zelf moeten zorgen door het huren van een aggregaat. "Dat heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt. Dat gaat ons, inclusief brandstof, ruim 1.000 euro kosten. Dat kunnen we nooit betalen, we zijn maar een klein circus."

Uitkomst
Enkele Schoonhovense bedrijven boden uitkomst. "Met dank aan Ford Schakel kunnen wij gebruik maken van een terrein aan De Diamant, bij de Kluswijs. We krijgen er water en stroom bij. Ik heb er geen woorden voor: wat een fantastische mensen!"

Barani is een familiecircus met louter kleine dieren als paarden, pony's, geiten en honden. Het is de bedoeling vanaf woensdagmiddag voorstellingen te geven. "Dat gebeurt nu op de huidige locatie, waar de staltent inmiddels is opgezet. We hopen uiteraard op heel veel mensen."

Het circus stond afgelopen week in Lekkerkerk en verhuist komende week naar Rotterdam, waar het een aantal Sinterklaasvoorstellingen verzorgt.

Reactie
De gemeente Krimpenerwaard in een reactie: "We hebben meerdere keren geprobeerd in contact te komen met de eigenaar van het circus over het gebruik van water en stroom. Tot vanochtend (maandag, red.) is dat niet gelukt. Het zwembad en de jachthaven zijn momenteel niet in bedrijf, waardoor de beheerder vandaag niet aanwezig was. De afspraak was dat de gemeente dinsdagochtend de aansluiting van het water zou verzorgen en het circus zelf een aggregaat zou regelen."

Korte documentaire
Circus Barani reist sinds 2012 door Nederland en wordt gerund door de familie Zinnecker.

Manon van Maurik, studente aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg, maakte samen met twee studiegenoten een korte documentaire (zie onder) over deze circusfamilie. Het laat volgens Van Maurik goed zien hoe het familiecircus er op dit moment voorstaat. "Hardwerkende mensen die - misschien wel tegen beter weten in - hun familiebedrijf in leven willen houden."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden