• De Popcorn Vocals tijdens een van de repetities van het jubileumconcert.
• De Popcorn Vocals tijdens een van de repetities van het jubileumconcert. Foto: Adri Verhoeven

Popcorn Vocals zet eindspurt in voor jubileumconcert

Algemeen 1.222 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met een concert in Het Bastion viert Popcorn Vocals het 25-jarig bestaan. Het Schoonhovense koor hoopt veel oud-leden te treffen tijdens de afterparty.

Om 25 jaar ervaring met zingen aan een breed publiek te tonen moet elk toontje kloppen. Daarom oefent het koor van Popcorn Vocals onder leiding van dirigent Mariska Prins zich deze weken suf om 22 songs uit bekende films te vertolken. 'At the movies' luidt dan ook het toepasselijke thema van het jubileumconcert, dat op zaterdag 18 november wordt gegeven in Het Bastion in Schoonhoven.

De liederen zijn door een speciale muziekcommissie uitgezocht. "Een breed genre", zegt tenor John Ooms (67). "Het was dus geen eenvoudige klus. We hebben door de jaren heen veel nummers uit musicals en films gezongen. Soms zonder dat we daar bij stil stonden. Nu was het een gerichte zoektocht, waarbij we onderscheid maakten tussen nummers voor het gehele koor, duetten en solisten. Die variatie draagt bij een een swingende avond. We krijgen daarbij steun van de Schoonhovense band 'Hit The Ceiling', zangeres Khadija Tribou, pianist Lucas Vermeer en dansgroep Nadance."

Ooms viert persoonlijk een tienjarig jubileum. "Ik raakte enthousiast door een optreden van 'Popcorn' in de Goudse Schouwburg. Ik was al een keer gevraagd door de leden vanwege het tekort aan mannen, maar die voorstelling trok me over de streep. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Zingen is een verademing. Ik oefen ook thuis, want het komt me niet aanwaaien. De partij van een tenor kost veel inspanning. Ik merk dat ik inmiddels een octaaf lager zing. Ik kan nu ook met de bassen mee galmen indien gewenst."

Alt Erica Murck (51) behoort tot de harde kern. Zij was weliswaar niet betrokken bij de oprichtingsvergadering, maar meldde zich spoedig aan bij het Schoonhovense koor. "Cor Lauffer stond aan de basis, maar hij is later naar Nieuwerkerk verhuisd. Ik ben op dit moment het oudste lid. Destijds hadden we een vaste groep van twee mannen en vijf vrouwen die regelmatig optraden. Dat was heel leuk, maar er ging veel tijd in zitten. Popcorn legde de lat hoog. De dirigent hield audities en stemtesten voor nieuwe leden. Daarnaast hadden we in de hoogtijdagen een recreantenkoor en een jeugdkoor. Beide takken zijn langzaam doodgebloed. Nu schommelen we tussen de 25 en 30 leden. Je hebt altijd enig verloop, maar dit aantal zingt reeds enkele jaren elke dinsdagavond met veel plezier in de kantine van de schaatsclub."

Beide leden verwachten vooral fans en familieleden tijdens de jubileumuitvoering. "We hopen dat veel oud-leden het concert zullen bezoeken. Dan kunnen we tijdens de afterparty lekker met elkaar babbelen over het roemrijke verleden. 'Hit The Ceiling' speelt dan nog een deuntje mee."

Wie kaarten (à 10 euro) wil bemachtigen kan deze reserveren via popcornvocals@gmail.com.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden