• Het voormalige zendercomplex.
• Het voormalige zendercomplex. Foto: Sem van der Wal

Te koop: zendercomplex

Algemeen 1.349 keer gelezen

LOPIKERKAPEL • Het voormalige zendercomplex van Nozema in Lopikerkapel staat te koop. De vraagprijs is niet bekend; deze is op aanvraag verkrijgbaar.

De koper krijgt de beschikking over een parkachtig terrein op de grens van Lopik en IJsselstein. Het zendercomplex ligt aan de Biezendijk, vlakbij de hoogste constructie van Nederland: de 372 meter hoge Gerbrandytoren, beter bekend als de zendmast van Lopik.

Het zendstation is in 1935 in opdracht van de Nozema gebouwd. Deze maatschappij was opgericht om de zenderfaciliteiten ter beschikking te stellen aan door de staat gemachtigde omroeporganisaties. Lopikerkapel is centraal in Nederland gelegen en werd mede daarom als locatie uitgekozen.

Het totale  complex is circa vier hectare groot. Op het terrein bevinden zich diverse opstallen, waaronder drie woningen, een bunker, tennisbaan, garage en een kantoor/magazijnruimte.

Verkopende partij is 'Redres, rentmeesters en erfgoedexperts', dat zich richt op de verkoop van de meest uiteenlopende, bijzondere objecten. De gemeente Lopik is volgens de makelaar bereid mee te denken over de herbestemming van het object.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden