• Thor heeft het moeilijk in de tweede divisie.
• Thor heeft het moeilijk in de tweede divisie. Foto: wijntjesfotografie.nl

Thor-dames lijden vijfde nederlaag op rij

Sport 509 keer gelezen

BERGAMBACHT • Het wil in de volleybalcompetitie nog niet lukken met het damesteam van Thor. De formatie van de trainers Sieme Boom en Wim Vogelzang verloor met 1-3 van VC Olympia uit Panningen.

Het was de vijfde nederlaag op rij. Wederom slaagde Thor er in sportcentrum De Waard in de vierde set te winnen en daarmee ten minste een punt uit het vuur te slepen. Niettemin valt het dit sterk gewijzigde, onervaren team niet mee om zich op te trekken aan het hoge niveau van de tweede divisie. Na 18-25 en 19-25 in de eerste en tweede set was het verschil in de derde set minimaal: 24-26. Die progressie zorgde voor een positief resultaat in de vierde set, die door de Bergambachtse dames met 25-19 werd gewonnen.

De dames van DOS zakten naar de elfde plaats in de derde divisie. Een 3-1 nederlaag tegen Majella was daar debet aan. DOS won weliswaar de eerste set met 19-25, maar moest daarna de punten aan Majella laten met 25-17, 25-16 en 25-20.

Ook Dosko uit Stolwijk moest Zovoc 2 het antwoord schuldig blijven. In Zoetermeer ging de promotieklasser met 3-1 onderuit. Voleco deed het aanzienlijk beter. De Ouderkerkse dames rekenden af met hekkensluiter Erasmus. Door de 0-4 zege in Rotterdam rukte Voleco op naar de tweede plaats.

In de bekerstrijd verloren de heren van City Lens Krimpen met 3-1 van gastheer Peelpush uit Meijel. Het tweede duel tegen de heren van topdivisionist Sliedrecht Sport werd uitgesteld. Het herenteam van Voleco won in Sliedrecht ternauwernood van SNA (2-3), maar is wel een ronde verder.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden