• Het Krimpenerwaard College.
• Het Krimpenerwaard College. Foto: Floris Bakker

Krimpenerwaard College maandag dicht: zorgen over vloerplaten

Algemeen 1.047 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel houdt maandag de deuren gesloten. Dat staat te lezen op de schoolwebsite. Er zijn zorgen over de bij de constructie van de school gebruikte bouwtechniek.

In het gebouw is een soortgelijke vloerconstructie gebruikt als in de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Nadat die in mei gedeeltelijk instortte, werd ook op andere locaties in Nederland de veiligheid van betonnen vloeren onderzocht.

Donderdag besloot de Erasmus Universiteit in Rotterdam het Polakgebouw op Campus Woudestein te ontruimen wegens zorgen over de constructie. Dat gebouw werd evenals het Krimpenerwaard College in 2015 opgeleverd.

Het bestuur van het Krimpenerwaard College kan niet garanderen dat de vloerplaten in het schoolgebouw veilig zijn. Vrijdagmiddag heeft overleg plaatsgevonden tussen de school, de gemeente en het Technisch Bureau van de Krimpenerwaard (bouw- en woningtoezicht). Daarbij is besloten de school maandag dicht te houden. 

Die dag verwacht de school informatie te krijgen die duidelijk moet maken of de school veilig is voor gebruik. "Het sluiten van de school is onvermijdelijk", schrijft bestuurslid Ad Keller in een brief aan de ouders van de leerlingen. "We kunnen en mogen geen risico's lopen met onze leerlingen, personeelsleden en overige gebruikers."

Voor maandag staan er examens gepland. Die zullen op een later tijdstip worden afgenomen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden