• Spreker Ruud Koornstra.
• Spreker Ruud Koornstra.

WaardZaam organiseert symposium 'Krimpenerwaard Energiek'

Algemeen 373 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • WaardZaam organiseert op donderdag 2 november (aanvang 15.00 uur) het symposium 'Krimpenerwaard Energiek' in scholengemeenschap Willem de Zwijger te Schoonhoven.

Duurzaamheid is volop in het nieuws; we worden er elke dag mee geconfrontreerd, weet Mirella Sterrenburg namens WaardZaam als geen ander. "Enerzijds zijn er de verontrustende berichten over klimaatveranderingen, anderzijds goede ontwikkelingen, bijvoorbeeld dat je tegenwoordig bij de NS klimaatneutraal reist op windenergie en dat de Rabobank 1 miljard gaat investeren om honger de wereld uit te krijgen."

Ook in de Krimpenerwaard wordt volop ingezet op verduurzaming. Via WaardZaam bijvoorbeeld. Sterrenburg: "Waardzaam is een netwerkorganisatie van ondernemers die stappen willen zetten door kennis en ervaring uit te wisselen over energiebesparende maatregelen, maar die zich ook bezighouden met duurzaam inkopen, duurzame mobiliteit en duurzaam (ver)bouwen."

Het eerste WaardZaam-symposium staat in het teken van 'niet praten, maar doen'. "In een aantal zogenaamde themacafé-sessies wordt kennis gedeeld waarmee collega-ondernemers direct aan de slag kunnen. Het leuke daaraan is dat er vrijwel altijd ook kostenbesparingen mee te realiseren zijn. Je bent dus eigenlijk een dief van je eigen portemonnee als je niet investeert in duurzame oplossingen. Eén van de themacafé's gaat dan ook over financieringen, fiscaliteit en subsidies. Verder wordt er een thematafel georganiseerd over duurzame mobiliteit, met daarin rekenvoorbeelden over de positieve milieu-impact en hoeveel dat financieel oplevert."

WaardZaam is er trots op om Ruud Koornstra op het symposium te begroeten. Sterrenburg: "Hij is duurzaam ondernemer van het eerste uur en inmiddels de eerste Energiecommissaris van Nederland. Koornstra is aanjager bij uitstek om de transitie van fossiel naar schoon te versnellen."

Aanmelden en meer informatie via de website: http://www.waardzaam.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden