• Het damesalftal van vv Bergambacht.
• Het damesalftal van vv Bergambacht. Foto: wijntjesfotografie.nl

Damesvoetbal in de lift bij vv Bergambacht

Sport 2.187 keer gelezen

BERGAMBACHT • Een enthousiast damesteam versterkt sinds kort de gelederen van vv Bergambacht. Drie meisjesteams moeten zorgen voor de doorstroming.

De Bergambachtse damestak groeit als kool. Er zijn nu genoeg meisjes voor drie jeugdelftallen: MO19, MO15 en MO13, en de vereniging schreef een dameselftal in voor de competitie.

Dit vlaggenschip begint in de vijfde klasse, de kelder van het damesvoetbal. Er is nog veel werk aan de winkel, want de eerste vijf duels gingen verloren. Vorige week behaalde het hardwerkende elftal het eerste puntje na een doelpuntloos gelijkspel tegen het Capelse SVS 2.

Oproep
Amber Twigt (21) nam met een paar vriendinnen het initiatief om een dameselftal te formeren. "Ik heb vele meiden gebeld en via Facebook en andere media een oproep gedaan om te komen voetballen bij Bergambacht. Er kwamen voldoende aanmeldingen binnen om een elftal samen te stellen. Joost Ouwerkerk en Werner de Bruin zijn onze trainers. Het onderlinge niveauverschil tussen de speelsters is groot, maar progressie is zichtbaar."

Aan de organisatie rondom het team moet nog flink 'gesleuteld' worden. Voor de wedstrijd tegen SVS kon niet ingespeeld worden, omdat het ballennet achterbleef in de kleedkamer. 'Invaldoelvrouwe' Fee Bektan was haar keeperhandschoenen plotseling kwijt. Coach Joost Ouwerkerk stond erbij en keek ernaar. "De verzorger en onze vaste keepster zijn op vakantie, maar de afspraak is dat de meiden hun taken onderling verdelen."

"Het komt allemaal goed hoor," heeft Amber Twigt alle vertrouwen in een mooie toekomst voor het team. "De resultaten komen vanzelf. Er zijn nog een paar goede Bergambachtse speelsters, die nu voor andere verenigingen uitkomen. Hopelijk keren ze in de toekomst terug. Nu spelen we nog op veld drie tegen de reserveteams van regioverenigingen. Daar gaat verandering in komen."

Rem
"Dat duurt nog wel even," trapt Ouwerkerk op de rem, die vervolgens overstelpt wordt met sieraden, telefoons, portemonnees en zelfs een inhaler als de wedstrijd tegen SVS op het punt van beginnen staat. Bret van den Bosch is astmatisch, maar kan dankzij een pufje gewoon meedoen. "Ik hoop mijn astma te overgroeien, maar zover is het nog niet," aldus de hardwerkende middenvelder. "Als het niet gaat, ga ik naar de kant."

"Bij ons is plek voor iedereen," besluit Ouwerkerk. "Werner en ik brengen de speelsters de kneepjes van het voetbalspelletje wel bij. Pas nog trainden we op het koppen. Dat liep in eerste voor geen meter, maar door het in het vooruitzicht stellen van een drankje na de training ging het opeens een stuk beter."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden