Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

CDA Krimpenerwaard: ‘gratis wifi in publieke ruimten’

Algemeen 323 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • CDA Krimpenerwaard wil dat het college van B&W snel in actie komt om gratis wifi op openbare plaatsen mogelijk te maken.

Gemeenten in Europa kunnen binnenkort gratis wifi aanvragen voor stads- en dorpscentra, weet CDA-raadslid Jan Dekker. "Het Europees Parlement heeft afgelopen maand het zogenaamde WiFi4EU-plan goedgekeurd. Er komt hierdoor tot 120 miljoen beschikbaar voor de aanschaf van apparatuur voor lokale projecten. Denk hierbij aan gratis wifi in publieke ruimten, zoals op pleinen, in parken, bushaltes, buurthuizen en onderwijs-, cultuur-, sport- en jeugdinstellingen."

CDA Krimpenerwaard wil dat de gemeente Krimpenerwaard ook een beroep doet op het fonds. "De verwachting is dat de gelden snel vergeven zullen zijn. De toewijzing van de subsidie gebeurt op volgorde van indiening van de aanvraag, waarbij rekening gehouden wordt met geografische spreiding. Het is daarom voor de gemeente Krimpenerwaard van belang er snel bij te zijn. De CDA-fractie heeft het college hiertoe opgeroepen."

De wifi die aangeboden en gefinancierd wordt vanuit het WiFi4EU-plan moet wat het CDA betreft hoogwaardig in kwaliteit en in alle opzichten gratis zijn. "Dus kosteloos, zonder hinderlijke reclame en zonder dat gebruiksgegevens worden verkocht."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden