• Milo ter Reegen in zijn 'thuisbasis'.
• Milo ter Reegen in zijn 'thuisbasis'. Foto: wijntjesfotografie.nl

'FIFA' legt Bergambachtse Milo geen windeieren

Algemeen 2.623 keer gelezen

BERGAMBACHT • Milo ter Reegen doet volgens zijn eigen Twitteraccount 'iets met FIFA'. Dat is voor één van de bekendste commentatoren van het verslavende voetbalcomputerspel een understatement eerste klas.

FIFA is razend populair onder jongeren. De scholier uit vwo-6 van het Schoonhovens College weet daar alles van. Hij heeft inmiddels 135.000 volgers van zijn programma op YouTube (DutchFifaHD).

Milo ter Reegen (18) maakt filmpjes voor diverse opdrachtgevers. "Een half uur filmen en daarna uren monteren in mijn studio", zegt de Bergambachtenaar, die in 2013 het spel ontdekte en zich sindsdien als speler, presentator en filmer ontwikkelde. Dat heeft hem geen windeieren gelegd, want hij laat zich door grote bedrijven en producenten inhuren. Zelf spelen doet hij minder dan voorheen.

"Anderen zijn daar veel behendiger in. Er bestaat zelfs een eredivisie, waar FIFA-spelers namens de clubs uit het betaalde voetbal elkaar bestrijden. Ik schuif daarbij regelmatig aan als commentator. Deze wedstrijden hebben plaats in de televisiestudio's van FOX Sports in Amsterdam. Ik moet er steeds met de trein naar toe, want ik ben gezakt bij mijn eerste poging om mijn rijbewijs te halen. Ik ben ook al in Londen en Berlijn geweest bij Europese duels en soms word ik door Mediamarkt of EA Sports ingezet om deelnemers te interviewen of een presentatie te verzorgen."

Vervolgens: "Ik ben op het juiste moment in dit avontuur gestapt. Als je dat nu zou doen, is de slagingskans veel kleiner."

Interviewer
Zijn landelijke bekendheid heeft ook geleid tot een baantje als interviewer van spelers van het Nederlands Elftal. ING heeft een speciaal videokanaal voor jongeren. "Ik maak dan bijvoorbeeld voor een interland een praatje met debutant Bart Ramselaar. ING is hoofdsponsor van Oranje. Spelers dienen zich daarom beschikbaar te stellen en dat doen ze ook. Zo zie je nog eens iets van de wereld", lacht hij.

Milo zelf is groot fan van Ajax. Zijn favoriete speler is Nick Viergever. "Een speler die eigenlijk op geen enkel vlak uitblinkt, maar toch altijd een bepaalde zekerheid uitstraalt. Ik kan zo genieten wanneer hij als cultheld tussen de verfijndere voetballers staat." Jan Vertonghen is zijn all-time favorite. "Hij had passie voor zowel Ajax als het spel."

Milo ter Reegen voetbalt zelf niet. "Nooit gedaan. Geef mij maar tennis. Ik speel bij TIOD in Gouda."

Zelfs op de tennisbaan wordt de jongeling herkend. "Ik speelde een keer een wedstrijd in Woerden toen er jonge gasten achter mij enthousiast begonnen te roepen 'Milo, Milo'. Maar ik kan echt nog wel over straat, hoor. Uitnodigingen van meisjes sla ik af. De categorie 12 tot 15 jaar is veel te jong voor mij", lacht hij.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden