• Tom Achterberg en Eelco van Viersen nemen Spirit-spits in de tang.
• Tom Achterberg en Eelco van Viersen nemen Spirit-spits in de tang. Foto: wijntjesfotografie.nl

FC Perkouw verliest van beter Spirit

Sportt 911 keer gelezen

BERKENWOUDE • Na een spannende en stevige streekderby trok het Ouderkerkse Spirit tegen FC Perkouw met 2-4 aan het langste eind.

Binnen een kwartier stond Spirit via goals van Tim van der Zee en Timme van Hof al met 0-2 voor.

Na een onfortuinlijke actie van Spirit-doelman Bas Haasnoot, die Perkouw-spits Ruben de Vries in scoringspositie uit balans bracht, kreeg de thuisclub vleugels. Haasnoot kreeg rood, De Vries benutte de elfmetertrap en nog voor rust scoorde Tom Achterberg de gelijkmaker.

In de tweede helft gingen beide ploegen voor de winst. Invaller Ruben Slooff besliste het enerverende duel. Eerst profiteerde hij doeltreffend van het weifelend uitkomen van sluitpost Dennis Ensing en vlak voor het einde kopte hij de bal nogmaals tegen de touwen.

Scheidsrechter Afalah uit Bergschenhoek trok twee keer rood. De uitgedeelde gele prenten kaarten waren niet op de vingers van een hand te tellen.