Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

'Let op: Schoonhoven gaat meetellen'

Sportt 869 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met jonge selecties kan het alle kanten op. Schoonhoven begint z'n draai te vinden, maar Lekkerkerk zal een tandje moeten bijzetten.

Met honderd procent opkomst op de trainingsavonden en verfijning van het positiespel probeert trainer Raymond van der Kort de jonge selectie van Schoonhoven vooruit te stuwen. Vooralsnog gaat dat moeizaam, maar de 4-1 zege op Lekkerkerk was voor de jurist van de ING Bank een teken dat het voetbal er aan zit te komen. "Ik had geen idee van de kwaliteiten van de groep. Schoonhoven was voor mij een onbeschreven blad. Ik merkte wel dat het een fijne club is om er te werken. Het zijn prima gasten. Ze missen misschien enig venijn in hun spel, maar ik vind dat niet erg. Ik heb ook ooit bij een club gewerkt waar het tegenovergestelde het geval was. Dan had je iedere week bonje. Geef mij dan maar Schoonhoven."

Balans
Van der Kort wist vooraf niet hoe Schoonhoven zich zou presenteren in 3C. Hij bespeurt een opgaande lijn. "We hebben twee keer heel behoorlijk gespeeld en twee keer was het niets. Daar mag best wat meer balans in komen. Daarom sleutel ik nog steeds aan de opstelling. Zo heb ik Arie Versluijs meer naar achteren gehaald, zodat hij vaker in balbezit komt. Arie heeft een perfecte pass en kan het spel verdelen. Daarnaast heb ik in Walter van Maurik en Amine Karroum twee veelbelovende middenvelders. Die jongens hebben veel in hun mars. Het komt er nu nog niet allemaal uit, maar ik spreek je nog wel na afloop van de competitie. Schoonhoven gaat meetellen. Ik heb er veel vertrouwen in."

Spelersraad
De trainer voelt zich thuis op het Hofland sportpark. Hij geeft de spelers ruimte om mee te praten en mee te denken over zijn aanpak. "Daarom heb ik een spelersraad ingeschakeld. Ik houd van feedback. Ze mogen best kritiek uiten. Vooralsnog zijn ze positief gestemd, ondanks het geringe aantal punten. Onderlinge sfeer en trainingsarbeid worden geroemd. Dus daarmee gaan we gewoon verder. Nu nog meer punten pakken. Dat werkt uiteraard stimulerend", aldus Van der Kort.

Wisselvallig
Voor promovendus Lekkerkerk is het spel de derde klasse tot op heden wisselvallig. Trainer Arian van Herk heeft geen verklaring voor de pieken en dalen. "Feit is dat je op je top moet zijn om tegenstanders partij te geven. Een slappe instelling wordt meteen afgestraft. Het gaat allemaal wat slimmer dan in de vierde klasse. Schoonhoven scoorde driemaal uit dode momenten. Als je niet bij de les bent, sta je meteen achter. Je mag achterin geen fouten maken, maar dat is natuurlijk niet te voorkomen. Ik wist dat we het een niveau hoger veel lastiger zouden krijgen. Vorig seizoen gingen slechts 8 van de 26 wedstrijden om de punten. Nu moet je elke week aan de bak."

Handsbal
Schoonhoven besliste in 35 minuten de wedstrijd. Nadat Bart Sterrenburg in de eerste minuut een grote kans miste, verplaatste Schoonhoven de strijd naar de helft van Lekkerkerk en kreeg doelman Schiedon het flink te verduren. Via een benutte strafschop van Arie Versluijs -na een handsbal van Lekkerkerker Alex Velsink- stond het na vier minuten al 1-0. Daarna keek Lekkerkerk apathisch toe hoe Schoonhoven via Shahram Omary en Amine Karroum in de 24ste en 36ste minuut de voorsprong uitbreidde naar 3-0. Dat gat was voor Lekkerkerk te groot om te overbruggen, ook al drongen de bezoekers aan in de tweede helft. Nadat Senna van den Bosch voor 3-1 zorgde, werd het nog even spannend. Doelman Sjef van Vugt hield zijn ploeg in die fase op de baan. Een tweede Lekkerkerkse treffer had de kansen doen keren. Toen dat niet lukte, sloeg Schoonhoven alsnog toe via invaller Joran Ten Have: 4-1.

Amine Karroum werd halverwege de tweede helft gewisseld. Niet omdat hij slecht speelde, maar om een bruiloft bij te wonen. Trainer Raymond van der Kort was al blij dat hij een uur over hem kon beschikken.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden