• Jaarlijkse fietsdag van ZijActief Cabauw.
• Jaarlijkse fietsdag van ZijActief Cabauw.

ZijActief Cabauw viert 70-jarig bestaan

Algemeen 402 keer gelezen

CABAUW • Vrouwenvereniging ZijActief Cabauw viert deze maand haar 70-jarig bestaan.

"Door de jaren heen is het altijd een bloeiende vereniging geweest met actuele vergaderingen, waarbij ontmoeten, ontspanning en ontwikkeling centraal staan. ZijActief Cabauw is een club die altijd in beweging is", weten de bestuursleden Alice Strien en Mieke Spruit uit ervaring.

Vervolgens: "Terugkijkend op deze 70 jaar blijven diverse elementen hangen, zoals de notulen en de verslagen van de jaarvergaderingen die in dichtvorm zijn opgesteld, de liedjes die door de leden zijn gemaakt en de creativiteit om alle jubilea te vieren met als hoogtepunt het 50-jarig bestaan. De voor deze gelegenheid gemaakte cabaretvoorstelling, getiteld 'Cabaret Verguld', zat zo goed in elkaar dat de leden het niet alleen in Cabauw, maar ook voor de Provincie en zelfs landelijk in het Orpheustheater te Apeldoorn ten tonele hebben gebracht. Een compliment aan alle bestuursleden die ons voorgingen is dan ook zeker op zijn plaats."

De oorspronkelijke benaming Boerinnenbond werd in december 1964 veranderd in KPO, Katholieke Plattelands Organisatie, om in maart 2001 de huidige benaming ZijActief aan te nemen.

"We hebben onszelf in een moderner 'jasje' gestoken en zijn daarmee toegankelijker geworden voor elke vrouw die sociaal betrokken wil zijn in onze gemeenschap ongeacht leeftijd, geloof of afkomst", aldus Alice Strien en Mieke Spruit, die vervolgens de activiteiten opsommen: "Jaarlijks houden we een fietsdag en gaan we met op stap in de Lopikerwaard. Ook een winterwandeling staat jaarlijks op het programma. Met Kerst zijn we al ruim zeven jaar actief op de kerstmarkt. Met de opbrengst wordt onze kas aangevuld en tevens doneren we aan een goed doel. In januari organiseren we ook al meer dan twintig jaar een kaartcompetitie. Drie avonden kan er klaverjassen, rikken en schutjassen worden gespeeld. Dit zijn altijd drukbezochte bijeenkomsten."

Het jubileum wordt door de leden op zondag 22 oktober vanaf 14.00 uur gevierd in het Witte Paard te Cabauw. Medewerking verlenen de Drama Queens uit Houten.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden