• Gertjan Treur wordt gefeliciteerd met zijn uitverkiezing.
• Gertjan Treur wordt gefeliciteerd met zijn uitverkiezing.

Gevuld speculaas Gertjan beste van Zuid-Holland

Zakelijk 552 keer gelezen

SCHOONHOVEN/LEKKERKERK • Met het gevuld speculaas van Gertjan, De Echte Bakker is niets mis. Dat is afgelopen week nog eens bevestigd bij de keuring tijdens de Beko Najaarsdagen in Nieuwegein.

Het gevuld speculaas van Gertjan werd beoordeeld met een 8,7 en is daarmee het Beste Gevuld Speculaas van de provincie Zuid-Holland.

In Nieuwegein werden 281 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd in drie categorieën: speculaasjes, amandelspeculaasjes en gevuld speculaas. De keuring werd gedaan door een vakjury. Zij spraken vooral lovend over de smaak van het gevuld speculaas van Gertjan en beoordeelden deze met de hoogst haalbare score.

De trotse bakker: "Ook het totaalbeeld van het product was dik in orde, waarmee we een score van 8,7 punten in de wacht sleepten."

De consumentenjury had ook een grote stem in het geheel. Zij vonden de prijs-kwaliteitsverhouding van het gevuld speculaas van Gertjan 'heel goed'. Daarnaast staat in het juryrapport te lezen dat het gevuld speculaas er 'strak uitzag en prachtig verpakt was': 'een cadeautje voor jezelf of om weg te geven'.

Het gevuld speculaas van Gertjan haalde de hoogste score en kreeg de titel Beste Gevuld Speculaas van Zuid Holland.

Gertjan Treur, eigenaar van de gelijknamige bakkerij, is opgetogen. "We deden voor de eerste keer mee en hebben goed ons best gedaan om deze prijs te behalen. De jury en consumenten vinden een goede smaak het belangrijkste punt, en laat dat bij ons nu net voorop staan. We maken een aromatisch deeg en ik meng altijd nog een klein beetje roomboter door de spijs. Ik ben blij dat het door de jury zo goed gewaardeerd is," aldus Gertjan.

In de winkels van Gertjan in Schoonhoven en Lekkerkerk ligt het prijswinnende gevuld speculaas op de klanten te wachten. "En natuurlijk mogen klanten zelf eerst even proeven", besluit de prijswinnende bakker.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden