• Spitsuur bij het net.
• Spitsuur bij het net. Foto: wijntjesfotografie.nl

Routiniers DOS stunten tegen Kalinko

Sport 806 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De oudjes doen het nog best bij volleybalvereniging DOS. De Schoonhovense derde divisionist versloeg runner up Kalinko uit Scheveningen met 3-2 via de setstanden 15-25, 25-21, 18-25, 25-23 en 15-11.

Een uitstekende prestatie van een team, dat vorig seizoen bij de 'masters' uitkwam, maar zich opofferde om de damestak in stand te houden. Zeven geroutineerde krachten en drie jonge talenten zullen onder trainer/coach Wim Keizer proberen het niveau op peil te houden. Fysiek kost dat veel kracht, maar mentaal zit het wel snor bij de geroutineerde speelsters. De 43-jarige Sandra de Wit en de 40-jarige Monique van Wegen waren woensdagavond de motoren van DOS.

"Kalinko heeft grote plannen en een veelbelovende ploeg", stelde Keizer. "Daarom was het verrassend dat we ze toch konden grijpen. Het is in ieder geval een prima begin van de competitie."

DOS begon met een mix van jong en oud. Jolijn van Oostrom, Loran Kroon, Julia Rodenburg, Tessa de Gruijter, Monique van Wegen en Anne de Bloois mochten het spits afbijten. Bij 10-10 haperde de machine en kreeg Kalinko de overhand. DOS kon slechts toekijken hoe de tegenstander de punten bijeen sloeg: 15-25.

De thuisclub herstelde zich in de tweede set en draaide vervolgens langzaam warm. Met alle masters binnen de lijnen ontstond een heus gevecht, dat na twee uur en een kwartier eindigde in 3-2.

Keizer was verheugd. "Ik probeer de jonkies zoveel mogelijk speeltijd te gunnen. Ze worden prima gecoacht door de oudere speelsters." DOS moet het in uitwedstrijden stellen zonder Sandra de Wit. Zij is op zaterdagen op pad met haar sportende kinderen.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden