• Gerhard Joling leidt de kopgroep.
• Gerhard Joling leidt de kopgroep. Foto: wijntjesfotografie.nl

Gerhard Joling pakt 'gedroomde zege' in Krimpen

Sport 552 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Plaatselijk favoriet Gerhard Joling won zaterdagmiddag na een spannend koersverloop de amateurronde van Krimpen. De Waardrenner was niet de sterkste, maar wel de slimste.

De wielertactiek om 'eerst het bordje van je tegenstander leeg te eten' paste Gerhard Joling met succes toe. In de finale van de wedstrijd verspilde de Krimpenaar minder energie dan zijn twee overgebleven concurrenten.

"Ik was duidelijk de minste, maar ik wist precies hoe ik kon winnen," vertelde een dolgelukkige Joling na de huldiging. "In vorige edities van deze ronde was ik bij de eliterenners twee keer de sterkste, maar werd toch geklopt."

De zege kreeg de fysiotherapeut niet cadeau. Halverwege de koers brak het op hoge snelheid koersende peloton van dertig man in tweeën. Als laatste sloot Joling aan bij de voorste groep, waarin Alphenaar Cris Zwanenburg het tempo bepaalde.

De rappe Robert de Poel (Dordrecht) zat achterin de groep te slapen en was gezien. Een zoveelste tempoversnelling van Zwanenburg was een dozijn koplopers teveel. Alleen David van den Berg (Leidschendam) en Joling konden aansluiten. Van den Berg en Zwanenburg gaven alles in deze vluchtpoging. Joling volgde aan het wiel en sloeg een aantal kopbeurten over.

"Ik kon gewoon niet beter," zei hij na afloop verontschuldigend. In de finale draaide Joling wel mee.

Van den Berg kreeg in de laatste ronde kramp en Zwanenburg was ervan overtuigd dat hij zou gaan winnen. "In die positie verkeerde ik ook twee keer," vervolgde Joling. "Ik wist precies waar ik de sprint moest beginnen: in de finishstraat (Parkzoom), en greep eindelijk mijn gedroomde zege."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden