Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Lekkerkerk voelt zich bestolen in streekderby

Sport 572 keer gelezen

LEKKERKERK • Grensrechter Hans van Noort van Dilettant was in de derby tegen Lekkerkerk de kwaaie pier. Zijn vlagsignaal in de laatste minuut voorkwam de gelijkmaker van Nils van Niekerk.

Scheidsrechter Kaijen uit Zoetermeer keurde de 'zuivere goal' af. Daardoor won Dilettant het doelpuntrijke duel met 3-4.

Dilettant gaf na afloop ruiterlijk toe dat Van Noort er naast zat. "Maar ik ben niet minder blij met de overwinning", stelde Dilettant-doelman Jeroen Bosman. "Ik kon de situatie zelf niet goed inschatten, maar van anderen hoorde ik dat het doelpunt ten onrechte werd afgekeurd."

Het spreekt voor zich dat Lekkerkerk zich bestolen voelde door de ingreep. "Deze spannende derby verdiende in mijn ogen wel een 4-4 gelijkspel", meende Lekkerkerk-trainer Arian van Herk. "Daar schiet ik nu niets mee op. Eerlijk gezegd zou ik ook niet weten wat onze grensrechter zou hebben gedaan in een dergelijk geval. Het was al met al een onbevredigend einde na een bloedstollende tweede helft. De scheidsrechter had dat tumult kunnen voorkomen als hij voor de aanval op één lijn was gaan staan met de verdedigers. Nu moest hij afgaan op het advies van een niet neutrale grensrechter. Dat is lastig."

Collega Richard Mank (Dilettant) wist niet wat hem deze zonnige nazomermiddag overkwam. Hij zag zijn ploeg in de eerste helft domineren en controleren, maar vervolgens klungelen als een beginneling. "Als je met 0-2 voor staat in de rust, weet je dat Lekkerkerk moet komen. Dan geef je een kwartier lang geen meter ruimte weg en als de tegenstander is uitgeraasd, sla je toe. Die tactiek is ons op het lijf geschreven. Alleen gaven we direct na de pauze twee doelpunten weg. Tja, dan heeft zo'n concept natuurlijk geen enkele zin. Na die 2-2 kon het alle kanten op. Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen."

Druk
Lekkerkerk had aanvankelijk moeite om grip te krijgen op Dilettant. De druk op de bal ontbrak waardoor de bezoekers met een uitblinkende Colin den Otter (17) het middenveld in handen hadden. Daarnaast waren de geroutineerde krachten van Dilettant hun directe tegenstanders vaak een slag voor. Lekkerkerk werd feitelijk afgebluft en keek na een half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Beide malen was Jesper van den Adel trefzeker. Nummer twee was weliswaar een beauty, maar dat betrof een mislukte voorzet. De bal sloeg als een granaat achter Lekkerkerk-doelman Mike van Eesteren, terwijl Van den Adel lachend zijn schouders ophaalde.

Die voorsprong bracht Dilettant in een zetel, maar gemakzucht van de blauw-zwarten werd keurig afgestraft door Lekkerkerk. Eerst kopte Pim Molenaar de bal met het achterhoofd langs Bosman en niet veel later zorgde de tot dat moment onzichtbare spits Nils van Niekerk sluw voor 2-2. Het voorbereidende werk kwam van Senna van den Bosch, die in het tweede deel opeens veel ruimte kreeg van Dilettant-vleugelverdediger Amarildo Lawansuka.

Instelling
Het pleitte voor de instelling van Dilettant, dat Jesper van den Adel direct na de aftrap voor 2-3 zorgde na een vrije trap van zijn broer Marnix. Bij Lekkerkerk was echter de geest uit de fles. De thuisclub begreep dat de defensie van Dilettant niet van beton was. Na een vrije trap van invaller Mark de Jager verlengde Van Niekerk de bal: 3-3. Nog was de koek niet op. In de spannende slotfase bekroonde Colin den Otter zijn goede spel door een combinatie met Remco Mulders perfect af te ronden: 3-4. Ook deze voorsprong werd krampachtig verdedigd. "Onze organisatie deugde niet", mopperde trainer Mank. "Het is te gek voor woorden dat je in een helft bijna vier doelpunten weggeeft."

Dat laatste werd voorkomen door grensrechter Van Noort. Scheidsrechter Kaijen, die verder voortreffelijk floot, kreeg het benauwd. Na aanhoudende protesten blies hij af.

Bekijk alle uitslagen en wedstrijdverslagen op http://www.regio-voetbal.nl

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden