Afbeelding

Geschil over bouw steiger en loopbrug Bakkerskil nadert hoogtepunt

Algemeen 740 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Het geschil over het al of niet plaatsen van een loopbrug en een steiger bij twee woonboten aan de Molendijk in Krimpen aan de Lek lijkt in de eindfase te zijn beland. De commissie beroeps- en bezwaarschriften geeft binnenkort advies over deze slepende kwestie.

"Het college kan dat advies negeren, maar dat zal het in dit geval niet doen. Het oordeel is bindend", stelde burgemeester Roel Cazemier. "Dat heb ik mevrouw Molenaar toegezegd in een gesprek onder vier ogen."

Mascha Molenaar had eerder ingesproken tijdens de commissievergadering van 12 september en daarin nogmaals aangegeven zich niet voor eventuele planschade aansprakelijk te willen stellen. Dat is en blijft het twistpunt tussen de familie en de gemeente Krimpenerwaard. De zaak speelt al sinds 2006. In 2010 werd de wet veranderd en de aansprakelijkheid voor schade bij de vergunninghouder gelegd. In 2015 was er een eerste onderhoud tussen Molenaar en de burgemeester. "Nadien hebben we niets meer vernomen. Daarom maak ik gebruik van mijn recht als burger om de commissie toe te spreken", stelde Mascha Molenaar. "Het wordt hoog tijd dat we met een steiger en loopbrug verbinding met de wal krijgen aan de Bakkerskil. In mei maakte de heer Molenaar een lelijke val, waarbij hij vijf ribben en z'n sleutelbeen brak. Bovendien had hij een zwaar gekneusde long. Het duurde uren, voordat hij met een bootje naar de wal kon worden gevaren. Dat gaf veel emotionele impact. We willen nu een veilige toegang om aan boord te komen."

Cazemier heeft het dossier bekeken en vraagt zich af waarom Molenaar geen handtekening heeft gezet onder de voorwaarden van de bouwvergunning. "De kans op planschade, die voor elke burger geldt, is vrijwel nihil. Blijkbaar is het een principekwestie voor de familie Molenaar. We willen geen precedent scheppen en komen er dus niet uit. De commissie bezwaar- en beroepsschriften moet nu maar uitspraak doen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden