• Het symfonisch blaasorkest van muziekvereniging Crescendo.
• Het symfonisch blaasorkest van muziekvereniging Crescendo. Foto: Herman Visser

Sprookjesachtig concert in Krimpense sporthal

Algemeen 354 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Het symfonisch blaasorkest van muziekvereniging Crescendo uit Krimpen aan de Lek verzorgt zaterdag 7 oktober een 'sprookjesachtig' concert in sporthal De Walvis.

Onder leiding van dirigent Carlo Balemans spelen de muzikanten onder meer Grimm's Fairy Tales, een ruim 15 minuten durend muziekstuk waarin alle sprookjes van de gebroeders Grimm voorbij komen. "Dat stuk kostte ons heel wat uurtjes repeteren", laat orkestmanager Ruurd van der Ham (27) weten. "Maar het resultaat mag er zijn: het klinkt als een klok!"

Overigens is Grimm's Fairy Tales verreweg het langste stuk dat deze avond wordt gespeeld. "Andere stukken duren niet langer dan drie à vier minuten." Naast traditionele orkestwerken speelt het orkest ook nummers van Hoagy Carmichael en Lionel Hampton. In het stuk van de laatste componist brengt Lars van der Ham (24) een solo ten gehore. Hij merkt dat het programma van het orkest wat moderner is dan een paar jaar geleden. "We spelen nu muziek voor een veel breder publiek. Dat heeft ook wel te maken met de samenstelling van ons orkest. De gemiddelde leeftijd van onze muzikanten ligt tussen de 20 en 30 jaar oud."

Aankleding
De vernieuwing werpt wel z'n vruchten af. Zo was De Walvis tijdens het voorjaarsconcert in april compleet uitverkocht. En ook nu weer is de verwachting dat alle 400 stoelen bezet zullen zijn. De zaal krijgt een sfeervolle aankleding en de verlichting en het geluid zijn van professionele kwaliteit." Lars van der Ham houdt nog even geheim hoe het er allemaal precies uit gaat zijn. "Dat blijft een verrassing."

Het concert 'The Fairy Tale of Crescendo' begint 20.00 uur. De zaal is al om 19.15 uur open. van 19.30 tot 20.00 uur zal het jeugdopleidingsorkest bezoekers een muzikaal welkom heten. Kaarten kosten 8,50 euro in de voorverkoop (10 euro aan de deur) voor volwassenen en 4 euro voor kinderen. kaarten kunnen worden besteld via de volgende link: shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/crescendo. Meer informatie is te vinden op de website en Facebookpagina van Crescendo. Hierop is ook een trailer te vinden van het orkest.

www.crescendokrimpen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden