Afbeelding

CDA: 'Onderzoek veiligheidscamera's bij poorten Krimpenerwaard'

Algemeen 295 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het CDA wil een onderzoek naar het plaatsen van camera's bij de toegangswegen van de Krimpenerwaard. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van raadslid Kees Larooij aan het college van burgemeester en wethouders.  

Tijdens een presentatie over veiligheid in de Krimpenerwaard gaf de teamleider van de politie aan dat hij, met name tijdens de avonden en nachten, over (te) weinig mensen beschikt om te doen wat hij zou willen doen. Daarop wilde Larooij weten hoe hij dacht over de mogelijkheid om met camera's het in- en uitgaand verkeer te monitoren. Hij gaf direct aan graag over die 'extra ogen' zou beschikken.

"Dergelijke camera's zijn dus niet bedoeld om snelheid van auto's vast te leggen", schrijft Larooij. "Het zijn kentekenregistratie-camera's (ANPR-camera's) waarmee later teruggekeken kan worden wie op welk tijdstip de Krimpenerwaard in- of uitreed. Het doel is om met deze camera's de pakkans van bijvoorbeeld bendes sterk sterkt te vergroten."

Larooij wijst erop dat bij het gebruik van deze camera's de wettelijke normen voor de privacy en bewaartermijnen in acht te moeten worden genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden