Afbeelding
Foto: 123rf.com

Gemeente Krimpen maakt Langeland 'toekomstproof'

Algemeen 808 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Krimpense wijk Langeland krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Voorafgaand aan de klus mogen bewoners via een enquête aangeven wat beter kan en wat behouden moet blijven.

Volgens wijkwethouder Arnold de Leeuw is er weinig mis met Langeland. Sterker nog, het is een mooie groene wijk, "maar er moet wel wat gebeuren om het voor toekomstige generaties mooi te houden." De verouderde riolering is sowieso toe aan vervanging. Tegelijkertijd worden de straten opgehoogd en komt er nieuw straatwerk en duurzame straatverlichting.

Oplaadpalen
De gemeente gaat echter nog een stapje verder en wil kijken wat er nog meer moet gebeuren om de wijk toekomstproof te maken. Zo denkt De Leeuw aan het plaatsen van oplaadpalen, zonnepanelen en maatregelen om de waterafvoer na een hoosbui te verbeteren. Bij dat laatste zouden bewoners ook zelf iets kunnen doen. Bijvoorbeeld door hun tuin te vergroenen. "Veel tuinen liggen vol met stoeptegels. En dat zorgt voor grote problemen met wateroverlast, zeker nu er meer regen valt door klimaatverandering."

Iets wat volgens de wethouder zeker behouden moet blijven is de langzaamverkeerroute die door de wijk loopt. "Het is uniek dat je door een wijk kunt wandelen en fietsen zonder enige kruising met ander verkeer tegen te komen. Bewoners beschouwen dat als vanzelfsprekend, maar zo'n route zie je bijna nergens in Nederland."

Belevingsonderzoek
Om erachter te komen wat bewoners vinden van hun wijk houdt de gemeente een belevingsonderzoek. Via een enquête kunnen ze aangeven wat behouden moet blijven en wat beter kan. "We vragen mensen mee te denken over het concept van de wijk", verduidelijkt De Leeuw. Als er goede dingen tussen zitten, kunnen we die meteen meenemen in de plannen."De online enquête is vanaf 22 september (via de website van de gemeente) in te vullen. Op zaterdag 30 september is er van 11.00 tot 13.00 uur een bewonersbijeenkomst in sporthal De Populier. Bewoners krijgen daar meer informatie over de plannen en kunnen een papieren versie van de enquête invullen.

Het eerste project gaat in 2018 beginnen bij de Brink. In 2025 staat het laatste van de zes of zeven projecten op de planning. De opknapbeurt van Langeland gaat tussen de 10 à 15 miljoen euro kosten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden