Afbeelding

Eenmalige greep uit reserves voor aanpak Buiten de Veerpoort

Algemeen 920 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Wethouder Ria Boere viel bijna van haar stoel van verbazing toen zij het kostenplaatje voor de tweede fase van de herinrichting van Buiten de Veerpoort zag. Het leidde tot een eenmalig greep uit de algemene reserves van 1.750.000 euro.

Die handelwijze konden de meeste commissieleden dinsdagavond billijken, maar menigeen vroeg zich af of met incidenteel geld een structurele investering kon worden gedaan. Boere vond van wel. Volgens haar zijn toekomstige kosten onder te brengen in de post regulier onderhoud.

"Feit is dat bij het raadsbesluit van de voormalige gemeente Schoonhoven in december 2014 geen bedragen werden vastgesteld. Dat mag ik nu doen en dat is een hele opgave. In ieder geval heb ik voor een goedkopere uitvoering gekozen met meer beton in plaats van houten constructies. Door verduurzaming houden we de kosten in de hand. We willen niet over tien jaar opnieuw aan de slag."

Het feit dat de financiële middelen aanwezig waren, maakte het besluit minder moeilijk. De commissie wenst graag een vervolg van de herinrichting van het havenfront van Schoonhoven. Ze waren te spreken over het plan, dat tijdens een inloopavond met omwonenden is besproken.

Pieter Heerens (Gemeente Belang Schoonhoven) vroeg wel aandacht voor het grasveld voor de wal – dat verdwijnt – en de bereikbaarheid van het strandje bij de Lek. Volgens hem is het straks voor zomerse gasten een uitdaging om deze gewilde locatie zonder omlopen te bereiken. Hij vreest dat veel recreanten de gevaarlijke provinciale weg zullen oversteken.

Paul Schuijff (Pro Krimpenerwaard) sprak van een fraaie opzet. Hij zou het verkeer Buiten de Veerpoort graag willen stuiten door de poort naar het centrum af te sluiten. Daarmee boorde hij een jarenlange discussie met de Schoonhovense middenstand aan over een autoluwe binnenstad. De wethouder wil dat onderzoeken als er meer partijen hun vinger opsteken.

Overigens duurt het nog ruim een jaar voordat Buiten de Veerpoort door een nog te selecteren aannemer op de schop wordt genomen. De aanbesteding is in januari 2018. In oktober 2018 volgt de aangepaste herinrichting.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 4 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden