Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Saskia van Rooy.
• Saskia van Rooy.

Van Rooy gewond bij incident slachterij; bedrijf overweegt aanklacht

  •   2909 keer gelezen

STOLWIJK • Saskia van Rooy uit Stolwijk is vrijdag gewond geraakt bij een incident bij slachterij Van Kooten BV in Montfoort. Medewerkers van de slachterij zouden haar geslagen en geschopt hebben, omdat ze foto's maakte. Het bedrijf spreekt dat tegen en overweegt een aanklacht tegen Van Rooy in te dienen.

Van Rooy, die landelijk bekend werd als zwanenbeschermster, was naar de slachterij gereden vanwege het islamitisch Offerfeest. Ze wilde misstanden opsporen tijdens het onverdoofd ritueel slachten van schapen en die op beeld vastleggen. Vier mannen waren niet gediend van haar aanwezigheid en zouden haar flink te grazen hebben genomen. "Gelet op hun schorten met bloedspetters gaat het waarschijnlijk om slachters", schrijft ze.

Nekklem
Eén van de mannen zou Van Rooy in een nekklem hebben gehouden en haar naar binnen hebben gesleurd. "Terwijl dit gebeurde schopten en sloegen drie slachters op mij in. Ze probeerden steeds met grof geweld mijn camera uit mijn handen te trekken en stelden alles in het werk om mijn beelden te bemachtigen."

Van Rooy zou op enig moment door de man zijn losgelaten toen een toevallige getuige haar te hulp schoot. Zo wist ze de slachterij uit te vluchten. "Het is een godswonder dat ik deze zware mishandeling heb overleefd." Na het incident is ze behandeld in het ziekenhuis. "Naast forse verwondingen aan mijn linkerhand heb ik een zeer pijnlijke nek en nog steeds continu barstende hoofdpijn." Zaterdag deed ze aangifte bij de politie. 

'Complete onzin' noemt Arie van Kooten van slachterij Van Kooten BV het verhaal van Van Rooy. "Ze stond uren voor op straat en op ons terrein te fotograferen. Medewerkers vonden dat vervelend en vroegen haar meermaals om weg te gaan. Dat weigerde ze, ze bleef maar filmen en foto's maken." Van Kooten erkent dat één van de medewerkers op een gegeven moment haar camera probeerde af te pakken. "De riem van de camera bleef daarbij om de hand van mevrouw Van Rooy zitten. Zo komt ze aan die verwonding."

Pertinent niet waar
Dat ze door medewerkers is geslagen en geschopt is volgens Van Kooten 'pertinent niet waar'. "Beelden van de camera die wij hier hebben hangen, zullen dat ook uitwijzen." Dat ze ernstige verwondingen opliep, kan Van Kooten dan ook nauwelijks geloven. "Als je zo gewond bent als ze beweert, ga je direct naar het ziekenhuis. In plaats daarvan stond ze nog minstens twee uur hier voor ons bedrijf om met de politie te praten."

Van Kooten baalt van alle ophef. "Het is de sop de kool niet waard. Wij werken hier gewoon volgens de regels. Vanaf de weg valt er ook niets te zien van de slacht. Ze had hier niets te zoeken." Het bedrijf overweegt een aanklacht in te dienen tegen Van Rooy. Wegens uitlokking. "Ze stond op ons eigen terrein en was duidelijk uit op een confrontatie. We voelen ons - om het maar even plat te zeggen - flink genaaid."

De politie doet nog onderzoek naar het incident bij de slachterij.


33 reacties
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER

Nieuws uit Stolwijk

advertorial Meubelen & Meer: ‘Assortiment is eigentijds en gewild’
7/11
advertorial Meubelstoffeerderij Hans Verhoeven: totaalconcept aan stoffering
31/10
Gaslek verholpen aan Sportlaan in Stolwijk
29/9
Twee gewonden na eenzijdig ongeval Goudseweg Stolwijk
14/9
Auto te water aan Benedenkerkseweg Stolwijk
6/9
Van Rooy gewond bij incident slachterij; bedrijf overweegt aanklacht
5/9
Stolwijkse familie Spruijt ongedeerd terug uit Kos
26/7
Huzarenstukje: woning over ophaalbrug Beijerscheweg getakeld
29/6
Opbrengst Obstaclerun: ruim 20.000 euro
26/6
Sponsoractie ‘Burgland Charitas’ levert 45.000 euro op
20/6
Meer nieuws uit Stolwijk >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226483&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl/krimpenerwaard&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=250,315,405,470,600,660,770,108,121,157,196,220,224,274,275,355,508,116" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226490&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl/krimpenerwaard&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=250,315,405,470,600,660,770,108,121,157,196,220,224,274,275,355,508,116" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>