• Fleur van Velzen verloor met Fleur Melkert de finale in het dubbelspel 4.
• Fleur van Velzen verloor met Fleur Melkert de finale in het dubbelspel 4. Foto: wijntjesfotografie.nl

TV Het Hofland geniet van toptennis

Sport 825 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het Future-toernooi voor aanstormend internationaal talent lijkt een stevige basis te hebben gevonden in Schoonhoven. De deelnemers roemen de sfeer en gastvrijheid, terwijl de toeschouwers zich vergapen aan toptennis.

"Een dergelijk niveau zie je slechts een week per jaar", stelt toeschouwer Gert Dorsman. "Daarom ga ik er uitgebreid voor zitten." Ook de leiding is die mening toegedaan. Toernooi-directeur Niels Stemerdink meende dat TV Het Hofland meer handen uit de mouwen steekt dan clubs elders in Nederland. "Als je ziet dat na alle partijen vrijwilligers de baan op gaan om de gravelbanen en lijnen weer snel in orde te maken, kan je spreken van een unicum. Dat maak ik nergens mee. Ook de relaxte sfeer maakt het aangenaam. Diverse tennissers en tennissters zijn ondergebracht in gastgezinnen. Daaruit zijn vriendschapsbanden voor het leven ontstaan."

De familie Pino-Beltran ontfermde zich over de 27-jarige Oostenrijker Gibril Diarra en mocht hem na afloop van de herenfinale flink knuffelen. Hij had zojuist favoriet Jelle Sels met 6-3, 3-6, 6-3 klop gegeven. "Ik heb een prima week beleefd", stelde de tennisser uit Wenen. "Hier teken je voor. Bovendien speelde ik prima partijen. Dat maakte het plaatje compleet." Yvonne Pino klopte hem bewonderend op de schouder. "Wij hadden om een jongedame verzocht, maar kregen Gibril toegewezen. Hij is een prima vent: rustig, vriendelijk en vol humor."

Voor het toernooi diende organisator tennisacademie Focus Only met Schoonhovense sponsors een bijdrage van 30.000 dollar prijzengeld neer te tellen. Een fors bedrag voor een kleine tennisvereniging, maar dat lukte met vereende krachten. Het ziet er naar dat in 2018 een derde editie wordt gehouden op het Hoflandpark.

Het Univé Open bestaat al langer en mocht niet ontbreken. Dit evenement voor lokale tennissers trekt aan als een magneet. Ook zij maakten een vrijwel perfecte week mee. Alleen woensdag moesten enkele deelnemers vanwege aanhoudende regen uitwijken naar TV Langeland in Krimpen aan den IJssel. Dat mocht de pret niet drukken. In de sterkste klassen gingen de prijzen naar Elmar Gerth (TC Leeuwenberg) en Jenya Babochkina (TC Nieuwerkerk). Schoonhovense successen waren er voor Erwin de Graaff, Sander Tuitel en Bas van Nooten.

In alle categorieën werd met sportief elan gestreden. Meedoen was veelal belangrijker dan winnen. Bijzonder was de prestatie van Kelly de Jong, die anderhalf jaar lang uit de roulatie was en dertien (!) operaties onderging. Zij bereikte door wilskracht de finale, waarin het spel van de 14-jarige Yasmin ter Schegget haar te machtig was. "Maar ik heb lekker getennist en ik ben blij dat ik weer op de baan sta. Ik ben alleen bekaf."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden