• Jan en Corry de Bruijn met hun (klein)kinderen.
• Jan en Corry de Bruijn met hun (klein)kinderen.

Oud-inwoners Lopikerkapel over vanuit Australië voor huwelijksjubileum

Algemeen 1.899 keer gelezen

LOPIKERKAPEL • Twee oud-inwoners van Lopikerkapel kwamen afgelopen week vanuit Australië naar Nederland over om hun 50-jarig huwelijk te vieren.

Het betreft Jan en Corry de Bruijn, die zijn geboren en getogen in Lopikerkapel, waar ze samen met de moeder van Jan (zijn vader was al jong overleden) en nog drie broers het transportbedrijf Wed. J de Bruijn en Zonen te Lopik hebben gerund en uitgebreid.

In 1978 emigreerden ze echter met hun drie kinderen naar Tasmanië (Australië). Ook broer Bert de Bruijn verkaste samen met zijn vrouw Jopie en hun vier kinderen naar 'Down Under'.

Hier namen ze gezamenlijk het transportbedrijf in Burnie van hun eerder geëmigreerde oom Cor, die in 1953 naar Tasmanië was verhuisd, over.

Deze onderneming werd door de jaren heen uitgebreid tot drie transportbedrijven, cool-stores en twee vrachtschepen. Inmiddels worden de verschillende bedrijven geleid door de kinderen van Jan en Bert.

Jan en Corry kwamen afgelopen week samen met hun kinderen en kleinkinderen (19 in totaal) naar Lopikerkapel over om hun 50-jarig huwelijksjubileum op geboortegrond te kunnen vieren. Ook Bert en zijn vrouw Jopie kwamen mee uit Tasmanië.

Vandaag (zaterdag) is de grote dag. Plaats van handeling is zalencentrum De Stoep in Bergambacht, dat in zijn geheel voor deze gelegenheid is afgehuurd.

Vrijwel de gehele familie De Bruijn, oude vrienden en bekenden, inclusief vrienden uit Noorwegen en Amerika, zijn er getuige van.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden