Afbeelding

Verplaatsing voetbalclub Gouderak in de maak

Algemeen 922 keer gelezen

GOUDERAK • SGP en ChristenUnie pleiten voor verplaatsing van de voetbalclub Gouderak en de tennisvereniging Gouderak van de Kattendijk naar de dorpskern.

Jan-Willem van der Ham (SGP) en Ton van Dorp (CU) zien kansen voor een nieuwe toekomst in de kern van het IJsseldorp. Van Dorp gaf tijdens de bespreking van de kadernota aan dat met het verplaatsen van de VV Gouderak en de Gouderakse Tennisvereniging naar de kern Gouderak zijn er op veel fronten voordelen te behalen zijn. "De gemeente Krimpenerwaard vindt het belangrijk vindt dat kinderen veel kunnen bewegen en dat sportvelden niet alleen door de sportverenigingen worden gebruikt. Bovendien bevordert sport de sociale betrokkenheid te vergroten en de gezondheid", aldus Van Dorp

Zelfvoorzienend
Ook Van der Ham pleitte voor een vlotte aanpak. "We kunnen wellicht kosten besparen. Het hoofdveld van VV Gouderak moet in 2018 worden gerenoveerd. Hetzelfde geldt voor de Gouderakse Tennisvereniging. Deze club heeft een impuls nodig om levensvatbaar te blijven en daardoor zelfvoorzienend kan worden. Daarnaast ligt de club op de onoverzichtelijke Kattendijk. Het is veiliger voor kinderen als zij niet meer over deze drukke dijk naar de voetbal of tennis hoeven te fietsen.

Beide fractievoorzitters zien vooral voordelen voor de jeugd. "Het is uitnodigender is voor kinderen en scholen om gebruik te maken van de velden van de voetbalvereniging en de tennisvereniging wanneer deze in de kern zijn gelegen. Wij zouden graag willen onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de tennisvereniging en voetbalvereniging onder te brengen op één complex zodat zij kunnen samenwerken en de kantine samen gebruiken."

Een motie met die strekking achtte wethouder Lavinja Sleeuwenhoek overbodig. "Ik ben reeds in gesprek met beide verenigingen. Zij hebben bij de  de wens geuit om te verhuizen. Zodra zij een plan indienen, ga ik meteen aan de slag,"

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden