• Het klaarmaken van de pakketten. (archieffoto: Stephan Tellier)
• Het klaarmaken van de pakketten. (archieffoto: Stephan Tellier)

Jan Vente: 'Geen bemoeienis met Voedselbank'

Algemeen 682 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Wethouder Jan Vente stelt dat mensen met klachten over de Voedselbank Krimpenerwaard zich moeten melden bij de overkoepelende Voedselbank Nederland.

Hij erkende dat enkele inwoners zich met klachten tot hem hadden gewend. "Maar de Voedselbank is een particuliere stichting. We hebben daar als gemeente geen directe bemoeienis mee."

Vente reageerde in de commissie samenleving dinsdagavond op een reeks vragen van Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard) naar aanleiding van berichtgeving in Het Kontakt. Struijs haakte in op de kritiek van gebruikers over de versheid van de etenswaren in de pakketten en de transparantie van het stichtingsbestuur.

Vente in een reactie: "Voedselveiligheid is een zaak van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De NVWA heeft volgens mijn informatie regelmatig controles uitgevoerd."

Vente wees nogmaals op het feit dat een eventuele waarderingssubsidie, zoals de voormalige gemeenten Schoonhoven en Bergambacht verstrekten aan de Voedselbank, afhangt van de begroting. "Dat hoort ook bij het verbetertraject."

De mogelijkheid om het leegstaande Rode Kruisgebouw in Schoonhoven-Noord te gebruiken als nieuw onderkomen van de Voedselbank wil de wethouder onderzoeken.

Volgens Struijs mag de Voedselbank niet teloor gaan, omdat het armoedebeleid van de gemeente in zijn ogen tekort schiet. "Er zijn teveel mensen afhankelijk van de voedselpakketten", aldus Struijs.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden