Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
 • Alles
 • (2)
  Muziek
 • (16)
  Overig
 • (4)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Expositie-Lezing-Rondleiding
 • (8)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Inloop-Opendag

Ambachtendag: Touw van jou!

vrijdag 22 oktober 14:00 uur

Foto: Aangeleverd

14:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard

Deze middag in de herfstvakantie staat helemaal in het teken van ambachten en wat je allemaal kunt maken van een schapenvacht, de takken van wilgen en hennep. Er is voor jong en oud een heleboel te beleven tijdens de ambachtendag. Er zijn interactieve demonstraties van touwslaan, wol spinnen en wilgenteenvlechten. Verhalenvertelster Stella vertelt tijdens het spinnen over schapenwol, bij Ineke kunnen kinderen zelf een kransje vlechten en Leo laat zien hoe vroeger touw werd geslagen op de Streekmuseum touwbaan. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een herfstige knutselworkshop of een potje touwtrekken. 

Voor de actieve activiteiten moeten bezoekers zich aanmelden voor een van de twee rondes. Tijdens de eerste ronde beginnen deelnemers de middag met een herfstige knutselworkshop en een aansluitend touwtrek wedstrijdje (14:00 tot 15:15 uur). Daarna kunnen ze vrij over het terrein lopen en de interactieve demonstraties van ambachten bijwonen. Deelnemers voor de tweede ronde knutselen en touwtrekken starten om 15:30 uur. Zij mogen wel eerder naar het museum komen voor de ambachten. 

Aanmelden voor een van de activiteiten is verplicht. Kosten: 3 euro per kind (betalen aan de kassa). Uiteraard kunnen belangstellenden ook spontaan langskomen voor de demonstraties van de ambachten en voor de nieuwe tentoonstelling ‘ambacht = kracht’. Hiervoor gelden de reguliere entreeprijzen.

Meer informatie staat op www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl.
deel deze activiteit

Locatie

Streekmuseum Krimpenerwaard
Krimpen a/d IJssel
IJsseldijk 312